Perníčky ve stylu Maileg, foto: blog Subogati |
„Maileg“ perníčky
Suroviny na těsto:
1/2 kg hladké mouky
12,5 dkg medu
1/2 másla
14,5 dkg moučkového cukru
2 vejce
2 lžičky kakaa
1 prášek do perníku
1/2 lžičky sody
Recept:
Těsto necháme nejlépe do druhého dne uležet v lednici. Z odpočinutého těsta vyválíme placku a můžeme vykrajovat libovolné tvary perníčků. Pečeme na 180 stupňů, než začnou vonět a mírně zlátnout.
Šablony: Na tvrdý papír nebo pevnou fólii namalujeme obrysy postaviček a zvířátek, které pak vystřihneme. Šablony položíme na vyválené těsto, které je potřeba mírně poprášit moukou, aby se nám šablonka nepřichytila na těsto. Obrysy pak vykrajujeme opatrně špičkou nože.
Tip Bella Rose: Na vykrájení perníčků můžete použít vykrajovátka Christmas nebo vykrajovátka na sušenky od značky Maileg.
Zdobení bílkovou polevou:
cukru (raději ještě přesívám třikrát přes jemné sítko), trochu
citronové šťávy a dvě lžíce solamylu. Hotová poleva se nesmí roztékat
ani nesmí být moc hustá. Hustotu můžeme korigovat přidáním citronové
šťávy nebo solamylem. Hotové perníčky můžeme ozdobit stužkou či
provázkem, použít se dají i knoflíčky nebo cinkající rolničky.
Perníčky ve stylu Maileg, foto: blog Subogati |
Zobrazit komentáře (2)
Moc krásný! Zuzany blog se mi strašně líbí, objevila jsem ho nedávno. Ty vykrajovátka jsou Maileg? Já toužím po takovým koníkovi. Tohle jsou pravý Vánoce...ach.
Martinko, moc zdravím! Zuzanky blog znám a její práce se mi mooc líbí (protože miluji Maileg:o)))
je velice šikovná a mám moc ráda i její fotografie. A peče nádherné perníčky, že jo!!!
Přeji krásné adventní dny Jarka