Náš obchod Bella Rose má opravdu úžasné zákaznice. Jsou nápadité, šikovné a navíc ohromně sympatické. Tak jako Zuzka, kterou možná znáte z blogu Subogati, kde se můžete kochat jejím krásným bydlením a hlavně talentem. Sama totiž šije hračky a bytové dekorace a zároveň je šikovnou kuchařkou. Z její dílny pochází i skvělé vánoční perníčky, které jsou inspirované pohádkovým světem značky Maileg. “Její nádherné hračky a dekorace nejen pro malé jsou pro mě srdeční záležitost,” říká Zuzka, která se s námi dnes podělí o své pekařské umění.
Perníčky ve stylu Maileg, foto: blog Subogati

“Maileg” perníčky

Suroviny na těsto:

1/2 kg hladké mouky

12,5 dkg medu

1/2 másla

14,5 dkg moučkového cukru

2 vejce

2 lžičky kakaa

1 prášek do perníku

1/2 lžičky sody

Recept:
Těsto necháme nejlépe do druhého dne uležet v lednici. Z odpočinutého těsta vyválíme placku a můžeme vykrajovat libovolné tvary perníčků. Pečeme na 180 stupňů, než začnou vonět a mírně zlátnout.

Šablony: Na tvrdý papír nebo pevnou fólii namalujeme obrysy postaviček a zvířátek, které pak vystřihneme. Šablony položíme na vyválené těsto, které je potřeba mírně poprášit moukou, aby se nám šablonka nepřichytila na těsto. Obrysy pak vykrajujeme opatrně špičkou nože.

Tip Bella Rose: Na vykrájení perníčků můžete použít vykrajovátka Christmas nebo vykrajovátka na sušenky od značky Maileg.

Zdobení bílkovou polevou:

Šlehačem si vyšleháme jeden bílek, přidáme cca 140 – 150 g extra jemného
cukru (raději ještě přesívám třikrát přes jemné sítko), trochu
citronové šťávy a dvě lžíce solamylu. Hotová poleva se nesmí roztékat
ani nesmí být moc hustá. Hustotu můžeme korigovat přidáním citronové
šťávy nebo solamylem. Hotové perníčky můžeme ozdobit stužkou či
provázkem, použít se dají i knoflíčky nebo cinkající rolničky. 
Perníčky ve stylu Maileg, foto: blog Subogati
Výsledek vypadá na Zuzčiných fotkách překrásně a vzbuzuje touhu se do perníčkového pečení letos pustit. Za sdílení fotek i receptu moc děkujeme!

 Krásnou atmosféru při vánočním pečení vám přeje Martina & Bella Rose

Líbil se vám článek?
Sdílejte ho s přáteli!