Nejenom na Valentýna platí pořekadlo, že láska prochází žaludkem. A u mužů to platí dvojnásob, protože ač se to nezdá, spousta z nich se může po sladkém dezertu utlouct stejně jako po masu. Co ho tedy na Valentýna překvapit čokoládovými brownies srdíčky, které budou jistě s láskou pečené? O recept se s námi podělila Katka z blogu Na vidličku.
Valentýnská brownies srdíčka
Ingredience
(forma cca 24 x 24 cm)
- 100 g másla
- 300 g kvalitní tmavé čokolády
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička instantní kávy
- 3 vejce
- 150 g třtinového cukru
- 100 g hladké mouky
- 30 g kvalitního kakaa
- špetka soli
- 100 g bílé čokolády
- 1 lžička rostlinného oleje
- jedlé dekorace (např. sekané pistácie, lyofilizované maliny, cukrová srdíčka, sušené jedlé květy)
Postup
V misce nad vodní lázní si za stálého míchání rozpustíme máslo s čokoládou na hladký krém. Vmícháme lžičku vanilkového extraktu a kávy, odstavíme ze sporáku a necháme lehce zchladnout.
V mixéru vyšleháme vajíčka s cukrem do světlé pěny, poté vyšleháme i rozpuštěnou čokoládu s máslem. Zvlášť si do misky prosejeme mouku, kakao a sůl, moučnou směs natřikrát vmícháme do čokolády, nejlépe stěrkou. Výsledné těsto bude hutné a lesklé.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Dno formy/pekáčku vyložíme pečicím papírem, boky vymažeme máslem. Nalijeme do ní těsto, povrch uhladíme. Pečeme asi 30 minut (pozor, abyste brownies nepřepekli, byly by zbytečně suché a drobivé).
Brownies necháme vychladnout a za pomoci vykrajovátka nebo papírové šablony vykrájíme srdíčka. Bílou čokoládu rozpustíme se lžičkou oleje a pocákáme jí vykrájená srdíčka. Ozdobíme je oříšky, mrazem sušeným ovocem, cukrovým zdobením apod.
Ať už se vrhnete do receptu pro svou milou polovičku nebo pro sebe, věříme, že se povede stejně jako Katce.
Více receptů najdete na blogu Na vidličku.
Krásný týden lásky přeje
Michaela, Katka a Bella Rose.