Nejenom na Valentýna platí pořekadlo, že láska prochází žaludkem. A u mužů to platí dvojnásob, protože ač se to nezdá, spousta z nich se může po sladkém dezertu utlouct stejně jako po masu. Co ho tedy na Valentýna překvapit čokoládovými brownies srdíčky, které budou jistě s láskou pečené? O recept se s námi podělila Katka z blogu Na vidličku.

recept na valentýna

Valentýnská brownies srdíčka

Ingredience

(forma cca 24 x 24 cm)

  • 100 g másla
  • 300 g kvalitní tmavé čokolády
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička instantní kávy
  • 3 vejce
  • 150 g třtinového cukru
  • 100 g hladké mouky
  • 30 g kvalitního kakaa
  • špetka soli
  • 100 g bílé čokolády
  • 1 lžička rostlinného oleje
  • jedlé dekorace (např. sekané pistácie, lyofilizované maliny, cukrová srdíčka, sušené jedlé květy)

brownies

Postup

V misce nad vodní lázní si za stálého míchání rozpustíme máslo s čokoládou na hladký krém. Vmícháme lžičku vanilkového extraktu a kávy, odstavíme ze sporáku a necháme lehce zchladnout.

V mixéru vyšleháme vajíčka s cukrem do světlé pěny, poté vyšleháme i rozpuštěnou čokoládu s máslem. Zvlášť si do misky prosejeme mouku, kakao a sůl, moučnou směs natřikrát vmícháme do čokolády, nejlépe stěrkou. Výsledné těsto bude hutné a lesklé.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Dno formy/pekáčku vyložíme pečicím papírem, boky vymažeme máslem. Nalijeme do ní těsto, povrch uhladíme. Pečeme asi 30 minut (pozor, abyste brownies nepřepekli, byly by zbytečně suché a drobivé).

Brownies necháme vychladnout a za pomoci vykrajovátka nebo papírové šablony vykrájíme srdíčka. Bílou čokoládu rozpustíme se lžičkou oleje a pocákáme jí vykrájená srdíčka. Ozdobíme je oříšky, mrazem sušeným ovocem, cukrovým zdobením apod.

valentýnský recept

Ať už se vrhnete do receptu pro svou milou polovičku nebo pro sebe, věříme, že se povede stejně jako Katce.

Krásný týden lásky přeje

Michaela, KatkaBella Rose.

Při pečení se vám bude hodit:

Líbil se vám článek?
Sdílejte ho s přáteli!