X

Sladké a voňavé

Jistě už se chystáte na pečení vánočního cukroví, jehož chuť a vůni nic nemůže nahradit. Aby Vám při pečení nic nechybělo, připravili jsme vše, co by se Vám mohlo hodit.

Za chvíli většinu domovů provoní úchvatná vůně skořice, vanilky a badyánu, což je jasný signál, že Vánoce se opravdu blíží.

Připravte se na pečení s námi.

Pečení bez zástěry? To prostě nejde 🙂 Oblékněte si romantickou zástěru, vytáhněte oblíbené recepty a můžete se pustit do díla.

 

 

 

 

 

 

Stylová váha Vám přesně odměří potřebné suroviny, ze kterých následně v keramické míse vykouzlíte těsto na Vaše oblíbené vánoční cukroví. Je fajn jeden den věnovat pouze přípravě těst, která na Vás počkají do druhého dne v lednici.

 

 

 

 

 

 

 

Následující den si těsto pěkně vyválejte s pomocí bambusového válečku. Půjde to s ním opravdu snadno.

 

 

 

 

 

 

 

Do vykrajování z těsta nezapomeňte zapojit své děti. Bude je to zaručeně bavit a užijete si společně krásné chvíle, které Vám nikdy nikdo nevezme. Krásná vykrajovátka na cukroví ve tvaru sluníčka, husy, prasátka, sněhuláka, andělíčka a srdíčka potěší nejen děti, ale i dospěláky.

 

 

 

Jestli se chystáte na pečení perníčků, neměla by Vám chybět sada vykrajovátek ve tvaru stromečku, andílka a soba. Součástí je také vykrajovátko na stojánek, abyste upečené perníčky mohli pěkně vystavit na odiv.

 

 

 

 

 

 

Až budete mít všechno upečeno, čeká Vás ještě úklid a ne zrovna oblíbená činnost v podobě umývání nádobí. Ale nebojte se, veselá utěrka s potiskem adventního kalendáře Vám pomůže umyté nádobí utřít pěkně do sucha.

 

 

 

 

 

Zdobení se věnujte až následující den. Cukroví Vám nikam neuteče.

Teď už pěkně nožky nahoru a můžete relaxovat třeba při zapálené svíčce s Vaší oblíbenou vůní.

Hotové cukroví uchovejte do Vánoc ve stylových plechových dózách.

 

 

 

 

 

 

přijde jeho čas, naservírujte jej na slavnostní tác.


Na závěr pro Vás máme tip na velice snadné a výtečné cukroví.

 

 

Skandinávská skořicová esíčka

Co budete potřebovat? 450 g hladké mouky, 275 g moučkového cukru, 125 g másla nebo Hery, 3 vejce, 1 lžičku skořice, 1/2 lžičky jedlé sody či prášku do pečiva.

 

Máslo s cukrem vyšlehejte do pěny, následně zašlehejte vejce a přidejte mouku s jedlou sodou. Vypracujte hladké těsto a nechte ho přes noc odpočívat v lednici.

Druhý den z těsta tvarujte válečky jako na vanilkové rohlíčky, ale místo do tvaru rohlíčků je stočte do tvaru písmene S. Ještě neupečené je obalujte ve směsi cukru a skořice a poté je pěkně upečte.

 

 

 

Přejeme Vám příjemné chvilky strávené při pečení voňavého vánočního cukroví.

Martina Svadbíková: Jmenuji se Martina, mám čtyři děti a hodného manžela. V roce 2009 jsem „otevřela“ internetový obchod Bella Rose, kde prodáváme bytové doplňky a dekorace v severském stylu dovážené především z mojí milované Skandinávie.
Mohlo by se vám líbít