Ráno má jedinečné kouzlo – obzvlášť když si ho zpomalíte. Vůně čerstvé kávy, první sluneční paprsky na kuchyňské lince a talíř plný zlatavých lívanců, které lákají k ochutnání. Přidejte k tomu višňovou omáčku s pravou vanilkou a snídaně se rázem promění v malý svátek.
U nás v Bella Rose věříme, že i obyčejné ráno si zaslouží něco výjimečného. Proto vám dnes přinášíme jednoduchý recept na nadýchané lívance s lahodnou višňovou omáčkou z naší kolekce. Její jedinečnou chuť má na svědomí Mlsný Filip – český mistr džemů, oceněný na několika gurmánských soutěžích. Spojení vyzrálých višní a pravé vanilky z Madagaskaru vytváří harmonickou kombinaci, která se k lívancům dokonale hodí. Servírujte je na oblíbené keramice, protože i talíře dokáží dotvořit kouzelnou atmosféru všedního dne.
Recept na snídaňové lívance s višňovou omáčkou
Budete potřebovat:
250 ml kefíru
1 sáček prášku do pečiva
1 lžíci cukru
špetku soli
180 g hladké mouky
1 vejce
Postup:
Všechny suroviny smíchejte v míse metličkou, dokud nevznikne hladká hmota. Na pánvi s tenkou vrstvou ghí nebo oleje smažte lívance z obou stran dozlatova. Dbejte na střední plamen, aby se nepřipálily a zároveň hezky propekly.
Ještě teplé je ozdobte lžící višňové omáčky s vanilkou, poprašte moučkovým cukrem a podávejte s láskou – ideálně na talíři, který vás těší pokaždé, když ho položíte na stůl.
Krásná pomalá rána vám přeje
Michaela a Bella Rose