Ráno má jedinečné kouzlo – obzvlášť když si ho zpomalíte. Vůně čerstvé kávy, první sluneční paprsky na kuchyňské lince a talíř plný zlatavých lívanců, které lákají k ochutnání. Přidejte k tomu višňovou omáčku s pravou vanilkou a snídaně se rázem promění v malý svátek.

snídaňové lívance recept

U nás v Bella Rose věříme, že i obyčejné ráno si zaslouží něco výjimečného. Proto vám dnes přinášíme jednoduchý recept na nadýchané lívance s lahodnou višňovou omáčkou z naší kolekce. Její jedinečnou chuť má na svědomí Mlsný Filip – český mistr džemů, oceněný na několika gurmánských soutěžích. Spojení vyzrálých višní a pravé vanilky z Madagaskaru vytváří harmonickou kombinaci, která se k lívancům dokonale hodí. Servírujte je na oblíbené keramice, protože i talíře dokáží dotvořit kouzelnou atmosféru všedního dne.

višňová omáčka Bella Rose

Recept na snídaňové lívance s višňovou omáčkou

Budete potřebovat:

  • 250 ml kefíru

  • 1 sáček prášku do pečiva

  • 1 lžíci cukru

  • špetku soli

  • 180 g hladké mouky

  • 1 vejce

Postup:

Všechny suroviny smíchejte v míse metličkou, dokud nevznikne hladká hmota. Na pánvi s tenkou vrstvou ghí nebo oleje smažte lívance z obou stran dozlatova. Dbejte na střední plamen, aby se nepřipálily a zároveň hezky propekly.

Ještě teplé je ozdobte lžící višňové omáčky s vanilkou, poprašte moučkovým cukrem a podávejte s láskou – ideálně na talíři, který vás těší pokaždé, když ho položíte na stůl.

Krásná pomalá rána vám přeje

MichaelaBella Rose

Dopřejte si něco nového pro dokonalá rána, třeba nový talíř nebo hrneček ♥

Líbil se vám článek?
Sdílejte ho s přáteli!