Dnes jsme si popovídali s Kateřinou Jaškovou, která píše úspěšný blog plný neodolatelných receptů Milluji.cz V rozhovoru vám tato usměvavá brněnská blogerka prozradí, jak vznikl nápad na blog, které jídlo má ze všeho nejraději a nebo také to, jak to vypadá u ní doma. Pohodlně se posaďte, zachumlejte se do deky a pusťte se do čtení! ♥

Prozraďte nám něco o sobě.

Mé jméno je Kateřina. Jsem především maminka úžasné holčičky a pak také svatební a lifestyle fotografka a blogerka. Všechny tři odvětví mě moc baví a naplňují a navzájem se vlastně i doplňují. Má práce je mým koníčkem a jsem velmi vděčná, že se mohu realizovat v tom, co mě baví. Kromě mateřství a práce mě baví cvičit, číst knihy o vaření a pečení, ale také různé tituly, které se věnují seberozvoji a zdraví. Miluju čokoládu a sladké obecně a také si život nedokážu představit bez šálku kávy a občasné skleničky prosecca nebo červeného vína.

francouzské toasty
Zdroj: milluji.cz

Píšete úspěšný blog, jak vznikl nápad, si ho založit?

Od mala díky mým babičkám miluji jídlo, a tak jsem dost času vždy trávila v kuchyni. Když jsem začala bydlet se svým manželem, tehdy přítelem, hledala jsem inspiraci na to, co vařit na různých českých i zahraničních blozích, které se věnovaly jídlu. Tehdy se mě můj muž zeptal, proč vlastně nepíšu také blog o jídle, když to vaření tak miluji. A tak jsem začala a svůj první blog o vaření, který nesl název Kate´s Cuisine (v překladu Katčina kuchyně).

Mnoho lidí ale mělo s tímto názvem problém, protože neuměli správně vyslovit cuisine, což je francouzské slovo označující různé druhy kuchyní (italská, česká, francouzská…) a pletli si to často s anglickým slovem cousin (anglický výraz po bratrance), takže jsem se rozhodla blog přejmenovat. Jednu chvíli jsem psala blog, který se věnoval spíš mému celkovému životnímu stylu a protože já nikdy nebyla na to vymýšlení názvů moc dobrá, pojmenovala jsem ho Milluji, jako blog o tom, co všechno ve svém životě miluji. 

V nedávné době jsem ale prošla velkou krizí a syndromem vyhoření a chtěla jsem s blogováním skončit, vlastně jsem i na sociálních sítích konec oznámila. Po necelých třech měsících, kdy jsem si odpočala, jsem ale pochopila, že je to něco, co mám fakt ráda a čeho se vlastně nedokážu vzdát. Nyní se tedy na blogu věnuji hlavně receptům a jídlu a tak to beru jako hezké spojení s tím, že vařím s láskou a také s rčením, že láska prochází žaludkem.

O čem si mohou čtenáři Vašeho blogu přečíst?

Primárně na mém blogu najdete recepty. Občas ale přidám článek s tipy, jaké cvičení, které je zadarmo dostupné online, doma aktuálně cvičím. A také sem tam napíšu cestovatelský článek o místě, které jsem navštívila s tipy, kde se člověk může skvěle a poctivě najíst.

Jaké je Vaše úplně nejoblíbenější jídlo a jaké naopak nemáte ráda?

Dotaz na mé nejoblíbenější jídlo dostávám poměrně často a vlastně na něj neznám odpověď.  Já mám ráda jakékoliv jídlo, které je uvařeno poctivě, bez zbytečné chemie a dochucovadel. Ale určitě tíhnu k těstovinám a středomořské kuchyni obecně. Mám ráda různé kombinace salátů, brambor a těstovin a k nim ryby a krevety, bílé maso, ale i poctivý hovězí steak. Na druhou stranu miluji i naši českou kuchyni, takže si moc ráda někdy dám svíčkovou, řízek s bramborovým salátem, guláš, buchtičky s krémem, bramborové šišky s mákem nebo borůvkové knedlíky. Mám také ráda poctivý vývar s játrovými knedlíčky.

A už od dětství zbožňuji valašské frgály, protože máme v Beskydech chatu, moje babička je pekla několikrát do roka a mám k tomuto druhu koláčů velmi blízký vztah. Ráda si ale dám i vietnamské a indické pokrmy, takže u mě je opravdu celkem lehké se mi trefit s jídlem do chuti. Občas mi ale ke štěstí stačí i velmi obyčejná záležitost – kváskový chleba se soleným máslem.

No a co nemám ráda. Nejsem velký fanoušek vnitřností, nepozřela bych brouky, hady, myši a další exotické pokrmy a cokoliv, co je uvařeno pomocí náhražek a chemie, u mne nesklidí úspěch.

domácí hranolky
Zdroj: milluji.cz

Co Vás baví v kuchyni ze všeho nejvíce? Péct sladké dobroty nebo zkoušet nové recepty?

Baví mě obojí. Občas mám chuť experimentovat a pouštět se do svých receptů, svých kombinací a nechávám pracovat svou fantazii. A stejně tak často beru do ruky ověřené kuchařky a vařím a peču podle nich. Úplně nejčastěji ale beru recepty mých babiček a přetvořím je k obrazu svému. Například místo bílé mouky použiju celozrnnou nebo místo bílého cukru použiju med či sladím banány. Co se týče vaření a pečení, baví mě aktuálně obojí. Bylo období, kdy jsem raději vařila, protože se v této oblasti dá více experimentovat, ale od té doby, co dodržuji určité zásady a správné poměry surovin, miluju cokoliv péct. Domov se tak krásně provoní a vůně, která se line z trouby je pro mě jednou z těch nejkrásnějších.

Máte nějakou pochoutku, kterou si v poslední době děláte často?

Vzhledem k letnímu období, které probíhalo, jsem teď k večeři měla jednu oblíbenou kombinaci, a to vodní meloun pokrájený na kostky, k tomu feta, černé olivy Kalamata a kus dobrého opečeného pečiva. Nepotřebujete k tomu nic dalšího – olej, sůl, pepř. Pro někoho možná nevšední, pro mě dokonalá kombinace a exploze chutí. A dělám často ještě jednu věc, kdykoliv jím bílý jogurt s granolou a ovocem, přidávám si do něj mučenku. Miluju její chuť.

jídlo
Zdroj: milluji.cz

Váš blog i Instagram jsou plné nádherných fotografií jídla. Kde berete inspiraci na styling?

Dlouho jsem čerpala z krásných fotek jídla na Pinterestu, ale nikdy to v mém podání nebylo úplně podle mých představ. Nyní se snažím nechat prostor pouze své fantazii a nedívám se na fotky jiných. Pochopila jsem totiž, že každý fotograf a food blogger má svůj styl, a tak to má správně být. Každý z nás je originál a každý by měl tvořit svou originální tvorbu. Já třeba dlouho chtěla tvořit krásné koláže z talířů a jídel a nakonec jsem pochopila, že pokud mám ráda ve svém životě minimalismus, tak bych ho měla utvářet i na fotce jídel, a tak to tak teď také dělám. A jsem s fotografiemi a stylingem za celou svou food blogerskou kariéru nejspokojenější.

Jaký styl bydlení se Vám líbí? Promítá se i u Vás doma?

Mám ráda obecně minimalismus. Myslím, že máme doma často velké množství věcí, které nepotřebujeme a ve finále nám ani nedělají radost. Já potřebuji u sebe doma dýchat a mít pocit čistého prostoru. Neznamená to ale, že bych neměla doma žádné dekorace. Naopak. Myslím, že minimalistický styl jde hezky spojit s umírněným množstvím doplňků a ty domov krásně zútulní.

Zdroj: milluji.cz

Kterou místnost nebo část máte doma nejraději?

Snažím se o to, aby mi bylo dobře ve všech místnostech, ale aktuálně mám určitě nejradši náš jídelní kout, protože to už je kompletní část v našem bytě. Pro vysvětlení – před půl rokem jsme se stěhovali a velmi postupně i kvůli nešťastnému období s koronavirem se všechny dodělávky zpozdily. Věřím však, že do konce roku bude celý byt podle mých představ.

jídelní kout
Zdroj: milluji.cz

Poslední otázka na závěr: Jak podle Vás vypadá dokonalá chvilka?

Dokonalá chvilka pro mě může být ráno na terase, kdy vstanu dřív než ostatní, zacvičím si jógu a poté sedím v křesle, popíjím kávu a užívám si probouzející se den. To mám moc ráda. A stejně tak je pro mne dokonalá chvilka situace, kdy sedíme s mými nejbližšími u stolu, kolem nás pobíhají děti a všichni si užíváme skvělé jídlo, pití a debatujeme o všem možném.

Zdroj: milluji.cz

Prozkoumejte Katčiny nejoblíbenější produkty z Bella Rose, které nám shrnula do kolekce měsíce, a načerpejte inspiraci. ♥ Přejeme vám krásné poprázdninové dny

MichaelaBella Rose

 

Tyto pomocníky v kuchyni určitě oceníte!

Líbil se vám článek?
Sdílejte ho s přáteli!