V dnešním článku vyzpovídáme slovenskou blogerku, fotografku, majitelku úspěšného projektu Tanindesk a kávového “maniaka” Tatianu Kušnírovou, na sociálních sítích známou jako TANIN. Požádali jsme Tatianu, aby pro vás vytvořila tři neodolatelné drinky, kterým nelze říct ne. Prozradí vám, co ráda fotí, jakému receptu nikdy neodolá, a taky se budeme bavit o tom, že když přijde TEN moment, je třeba nebát se a skočit do toho rovnýma nohama.

Tatiana pochází z východního Slovenska, ráda si vychutná šálek dobré kávy a moc jí baví spolupracovat s lidmi, kteří mají vášeň proto, co dělají. TANIN vášeň rozhodně nechybí, jako nadšená food stylistka a fotografka jídla vyvinula speciální pomůcky pro fotografy, které usnadňují focení jídla nebo produktů. Její životní vize je jednoduchá a přitom velmi působivá, TANIN píše ”Buďme skuteční, buďme milí, jděte za svými sny a cokoliv co děláte, dělejte srdcem!“. Když zrovna nevytváří nádherně pestré a barevné fotky, vybíjí se při cvičení crossfitu, hraje na cimbál a když je správná příležitost, nepohrdne sklenkou dobrého cognacu.

Tatiana Kušnírová

Táni, Vaše fotografie jídla a pití nás naprosto ohromily, jak jste se k tomu vlastně dostala?

Úprimne, v mojej bývalej firme som dala z dňa na deň výpoveď. Prišla som domov, sadla na stoličku a čo teraz? Milujem kávu, gastronómiu a viem fotiť. Jednoduchá rovnica, ktorej som sa chytila a držím dodnes. Po roku som sa dostala aj k tvorbe mojich Tanindeskov – fotopozadia, ktoré sama vyrábam. Fotopozadie je prispôsobené na jednoduchú manipuláciu pre fotografa, ktorý fotí jedlo, produkty. Originálna tvorba desku umôžňuje odlíšiť sa od ostatných a tvoriť tak svoj rukopis.

Můžeme si Vaše fotografie někde prohlédnout?

Fotenie som si zamilovala natoľko, že som o tom chcela dať vedieť aj môjmu okoliu a tak som v rámci roznych spoluprác nafotila kuchársku knihu, nafotila kalendár a inšpirovala ľudí v časopise. Denno denne sú to zas fotky na sociálnych sieťach, kde tvorím firmám príbeh s ich produktami.

Píšete i blog, co se v něm mohou čtenáři dočíst?

Môj blog je výsledok a zhmotnenie mojej lásky ku káve. Človek si tam vie nájsť kaviarne, ktoré som navštívila, rôzne tipy na knižné kávové čítanie alebo najnovšie PLEZÍRY – moje potešenia a inšpirácie každodenného života, s ktorými sa chcem pravidelne deliť aj s mojimi čitateľmi.

Než se pustíme do receptů, prozraďte nám, který z nich milujete nejvíce?

Myslím, že odpoveď bude jasná ak poviem, že to, čo vonia, chutí po káve milujem najviac. Káva ma najvyššie miesto v mojej kuchyne. Kávové nápoje sú pre mňa na dennom poriadku od najjednoduchších, sladkých, až po drink s dávkou alkoholu. Ak máte dávku odvahy, pripravte si doma „Kávovú slaninku“ – najlepšie kúsky slaniny dajte marinovať s dvojitým espressom a trstinovým cukrom. Pečte na 170-200 stupňoch  15 min. Po vychladnutí bude snack pre vašich „priateľov bez hraníc“ pripravený na konzumáciu. 🙂

Vanilková procházka s kávovými kostkami

Vanilková procházka s kávovými kostkami

Ingredience:

Ledové kostky

  • vychlazené dvojité espresso, které rozlejeme do tvořítka na led a dáme zamrazit

Vanilková část

  • 200 ml oblíbeného mléka – kravské nebo mandlové bude výborné
  • 2-3 čl vanilkového extraktu
  • vanilková zmrzlina
  • 1 ks čokoláda
  • vychlazené dvojité espresso
  • 1 PL med

Postup:

  1. Umixujte spolu mléko, vanilku a med. V horkých dnech neváhejte přidat ledové kávové kostky.
  2. Vanilkový shake rozdělíme do sklenic a následně přidáváme rozpuštěnou čokoládu a zmrzlinu.
  3. Dozdobte ještě troškou ledu a na závěr přelijte pár kapkami espressa.

Sladký lesní sen

Sladký lesní sen

Ingredience:

  • 1 hrneček – maliny, jahody nebo vaše oblíbená lesní směs
  • 2 PL medu  nebo jiného sladidla
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • špetka skořice a vanilky

Postup:

  1. Ovoce vložíme do mixéru a přidáme mléko a ostatní suroviny.
  2. Podle potřeby můžeme přidat více mléka nebo vody.

Ostružinové nebe

Ostružinové nebe

Ingredience:

  • 1 hrneček ostružin
  • 2 větší banány
  • hrst mandlí
  • 1 hrneček oblíbeného jogurtu
  • podle potřeby a požadované hustoty – mléko

Postup:

  1. Mandle, banány, ostružiny a jogurt umixujeme a podáváme s ledem.
  2. Dozdobíme plátky mandlí nebo kokosovými chipsy.

TIP: Pokud chcete vytvořit podobný efekt jako je na fotce, nepřidávejete jogurt do mixéru. Skleničky naplňte jogurtem ještě před smoothie. Potom už jen lžičkou tahejte jogurt po stranách.

Tatiana alias TANIN

Už se vám sbíhají sliny? Pokud vás dostali nádherné fotografie jídla a chutné recepty, popadněte síťovku a vyražte do nejbližšího obchodu! V případě, že hotové recepty vydrží alespoň na jednu fotku, sdílejte to s námi pod hashtagem #bellarosecz!

Přejeme hodně zdaru při kulinářském tvoření a krásné dny,

Nikola & Bella Rose

 

Načerpali jste inspiraci? Pokračujte dál!

Líbil se vám článek?
Sdílejte ho s přáteli!