X

Na slovíčko s blogerkou a milovnicí skandinávského minimalismu Terezou Matouškovou

Dnes bychom vám rádi představili jednu romantickou duši se skandinávským srdcem – Terezu Matouškovou. Na svém Instagramu @purewhitecz ukazuje své nádherné bydlení, které je z větší části zahalené do bílé barvy a působí útulně a neotřele. Terezu jsme trošku vyzpovídali, pojďte ji poznat blíž a prozkoumejte i její oblíbené kousky na Bella Rose.

Můj styl je jednoznačně skandinávský, o čemž vypovídá i můj instagramový profil, který se nese jen v tónech bílé, šedé a béžové.

Představte se nám trošku.

Jmenuji se Tereza a jsem maminkou dvou chlapců, kteří jsou mojí neuvěřitelnou oporou. Miluji design a všechno kolem něj, jsem kreativní s bujnou fantazií, ráda komunikuji s lidmi a dělám něco, co mi dává smysl. Můj život se kolem tohoto točí v podstatě každý den 7 dní v týdnu a jsem za to velmi vděčná.

Jak byste charakterizovala styl Vašeho bydlení?

Můj styl je jednoznačně skandinávský, o čemž vypovídá i můj instagramový profil, který se nese jen v tónech bílé, šedé a béžové. Ale nerada se takhle škatulkuju, protože nechci nikoho kopírovat, jedu si prostě podle svého uvážení a hlavně svých momentálních pocitů. Třeba teď je můj momentální pocit takový, že chci mít romantičtější ložnici a proto přidávám více růžové a květin.

Co na to říkají doma? Pomáhají se zařizováním nebo máte volnou ruku?

Doma mi do toho nikdo nemluví, protože bydlím se svými dětmi sama a ty jsou designově stejně zapálení jako já 🙂 Respektive se jim prostě líbí to, co maminka vytvoří. Mají ještě takový fajn věk, kdy si ještě nediktují, co chtějí a maminka je pro ně bohyní ve všem. A tak se jejich pokojíček nese ve znamení petrolejové, smaragdové a hořčicové, spolu s motivem zvířátek.

Patříte mezi milovníky pořádku nebo dáváte přednost osobitému chaosu?

Tak spíše něco mezitím. Nejsem žádný perfekcionista, ale nemám ráda “bordel”. Ale potíž je většinou v tom, že se mi prostě nedaří udržet tu “pure white” čistotu neustále. S dětmi a prací na plný úvazek je to prostě náročnější a přiznám se bez mučení, že člověk prostě není stroj a někdy je rád, že je rád. Takže když byste k nám přišli třeba v polovině týdne, je to tam jako po výbuchu 🙂

Jaký kousek máte doma ze všeho nejraději a proč?

Já mám ráda všechny kousky v našem bytě, protože právě ty tvoří ten celek, ten domov, ve kterém se cítíme dobře. Ale mezi splněné sny a nejoblíbenější doplňky vždy patřil Tray Table od HAY a policový systém String. Obojí miluji pro svou jednoduchost a praktičnost a co si budeme povídat, jsou to takové ikony skandinávského designu.

Co ráda děláte ve svém volnu?

V současné době se svůj volný čas snažím využít tak, že někam mizím. Ráda utíkám od stresu všedního dne za hranice fantazie. Jsem snílek, miluji relax a wellness. Ráda si čistím hlavu se sluchátky na uších někde mimo ruch civilizace. Postupem času se chci vrátit i ke svému oblíbenému fitku, ale teď jsou priority jinde.

Bez čeho si nedokážete představit podzimní a zimní období?

Podzim se pro mě každoročně nese ve znamení kávy v termohrnečku (nebo v papírových Costa kelímcích :)) a procházkami po krásách Prahy. Miluji podzimní a vánoční Prahu, zároveň však miluji teplo, takže po procházce se jednoznačně vidím pod dekou, se svíčkami kolem sebe a příjemným filmem. Většinou to skončí spíš pohádkou a mazlením se s klukama, ale o to je to hezčí. Jste s těmi nejbližšími.

Jaká je Vaše ideální chvilka klidu? Najdete si na ni čas?

Podzim je náročný, nejen z pohledu práce a všeho kolem, ale i z pohledu psychiky. Takže najít chvilku je těžké. Ale člověk by to měl brát jako prioritu, aby se z toho všeho nezbláznil. Takže návštěva kina, příjemné posezení s kamarádkou či jen tak ležet doma pod peřinou a užívat si to ticho. Tomu říkám chvilka klidu 🙂

Je nějaký kousek, na který si brousíte zuby a čím byste chtěla Vaše bydlení zútulnit?

Mám pár tajných přání, kterými bych ještě chtěla svoje bydlení dotáhnout k dokonalosti, ale jsou to jen drobnosti jako např. nové povlečení, svíčky či nějaká ta kožešina (kobereček).

Těšíte se na Vánoce? Co u Vás doma nesmí v tomto období chybět?

Miluji Vánoce, miluji tu atmosféru, pohádky, vůni a hlavně ten čas strávený s rodinou. Přiznám se, že letošních se trošku bojím, protože nevím, jak to bude s dětmi, ale ráda bych, aby všechno probíhalo v klidu a bez zbytečných stresů. Takže rodina, pohádky a víc nepotřebuji 🙂

A poslední otázka na závěr: v jaké barvě budete mít vánoční ozdoby na stromečku?

Vánoce budeme trávit u mojí mamky v Jižních Čechách, takže v Praze stromeček mít nebudeme, jinak by byl samozřejmě “pure white” 🙂 U mamky je každoročně stejný – ladíme do červeno-zlaté kombinace, na kterou mám samé krásné vzpomínky a k Vánocům prostě patří.

Také milujete interiér, kde vládne bílá barva? Nezapomeňte se inspirovat na Instagramu Terezy a užijte si poslední zbytky podzimního počasí.

Krásné podzimní dny

přeje Michaela a Bella Rose

Omrkněte skandinávské designovky ♥

Michaela Urbánková:

Zobrazit komentáře (1)

  • Rada beru inspiraci z vaseho obchodu a webovych stranek M.

Mohlo by se vám líbít