X

Moji oblíbenci

Když se mi podaří ráno uklidit z jídelního stolu drobky, pastelky, figurky bojovníků, upatlanou marmeládu, složenky, účtenky, nabíječku od mobilu, lžičku, vidličku, hrnek od kafe a zapomenutou učebnici prvouky, snažím se na pár hodin jídelní kout udržet dle mých představ – tedy uklizený a v rámci možností samozřejmě i nějak „vyzdobený“.

Dnes jsem uklidila poslední stopy vánoční výzdoby a nechala vyniknout jen mé dva oblíbence – Vitru a Tine K. Myslím, že jim to spolu sluší vždy a všude.
Potřebovala bych ještě o něco větší lampu nad stůl, ale zrovna dnes nám na sklad přišly tři palety zboží od Tine, tak snad tam něco vyberu;-)
Židle Eames byly dlouho můj sen, který jsem si asi před rokem a půl splnila a není dne, kdy si neřeknu, jak dobře jsem udělala. Opravdu doporučuji zainvestovat aspoň jednou za život (a čím dřív dřív, tím líp) a pořídit si nějaký vysněný ikonický kousek, po kterém toužíte. Stokrát si pak řeknete, jak se to vyplatilo. 
Ptáka jsem si dnes přestěhovala z pracovny sem na poličku, kde má myslím víc prostoru vyniknout. I když v pracovně mi teda bude ten jeho vševědoucí pohled chybět;-) 
Od Tine mám na stole i květináčky na hyacinty, které jsou snad věčné. Musím jim v novinkách ve skladu najít ještě nějaké větší do party, abych byla připravená na jaro. Už se těším až si do nich dám stromečky myrty a olivovníky.
Ještě se dnes raduji z obalu na kapesníky, který jsem koupila včera.
Kdo má děti, ví, že rýmečka je od podzimu do jara dalším členem rodiny a mě ty děsné barevné kapesníkové krabičky už prostě způsobovaly téměř estetický tik v oku. A pak jsem objevila tento kryt od Essey a můj dlouholetý problém je vyřešen. Heuréka!;-))
Tak já utíkám pracovat (dokud babička vozí kočárek). Mějte pohodové úterý a všem upatlaným marmeládám zdar!;-) Martina

Martina Svadbíková: Jmenuji se Martina, mám čtyři děti a hodného manžela. V roce 2009 jsem „otevřela“ internetový obchod Bella Rose, kde prodáváme bytové doplňky a dekorace v severském stylu dovážené především z mojí milované Skandinávie.

Zobrazit komentáře (21)

  • Dobrý podvečer Marti,

    moc zdravím a tak jsem si krásně u Vás početla ..i nevědomky kývajíc hlavou :oD ...ale hned u druhého odstavce jsem zajásala nad těmi hurá paletami :o))) Moc se těším, co vybalíte za další poklady :o)
    S pozdravem Věrka

  • Věrko, to jsem ráda! No jo, tam bude pokladů, už se taky těším! Z Tine nám poslali zatím první část objednávky, další zboží z nové kolekce přijde až později, ale i tak bude z čeho vybírat. Postupně nám budou chodit i další palety s novinkami od Bloomingville, Madam Stoltz, Ib Laursen, Ferm Living...bude to zase lavina novinek až do května :-)

  • Dobrý den, Martino, máte to doma moc krásné. Podobně laděný mám obyvák - křeslo Eames a obr pruhovaný cylindr Tine K právě od vás: Jen pták mi zatím chybí, snad i na něj dojde. Ráda bych se zeptala, kam na ten tác s křížem, moc po něm toužím. Díky a krásný den, Pavla

  • Martinko, tolik krasy pohromade! Wow. Moc se mi libi cit pro detail a napaditost, ale to bych se uz opakovala. Jsi studnice napadu a kreativistka s dusi. Moc a moc se mi u vas libi ... :)
    Mnoho pozdravu z Kodane, kterou si jiz brzo uzijes na vlastni kuzi.

    Marketa

  • Marti mooc zdravím,
    Krása, židle obdivuji, jsou nádherné, musí být hrozně pohodlné, obzvlášť ta houpací.
    Těším se co vybalíte za poklady,jsem zvědavá, jestli bude i něco nového z pozinku, nějak mu propadám.....
    Jinak se mám tak všelijak, dííííky za optání, někdo by řekl, "super, nic nedělat", ale já se hrooooozně nudím, jsem po operaci ramene a ještě do konce února tak úplně bez pravé ruky....plánuji zahradu, ležím v časopisech a šlapu na "stepru", abych nezdegenerovala......chi chi
    Marti opatrujte se Zuzka morkusovic

    • Zuzko, to je mi líto! Ale pěkně to máte vymyšlené - ten stepr teda nechápu, to já nedávám teď ani zdravá :-)))) Ale toto období bývá právě super na nové nápady. Já když jsem takto naposledy ležela dlouho nemocná, tak jsem vymyslela Nordic Day :-)
      Houpací Eameska je skvělá, ale popravdě - seděla jsem na ní pořádně snad jen dvakrát, vždy ji zaberou děti. Hádejí se každý den, kdo na ní bude sedět u televize:-) Prostě klasika domácí!
      Mějte se krásně a užívejte si tu nudu! Nuda je bezva! ;-) M.

  • Pavli, to musí být super u Vás, koukala jsem na blog (mj.máte tam super kosmetické tipy), ale fotky z domu jsem nenašla. Pruhovaná lampa Tine je skvělá volba, tu jsem také zvažovala! :-) Tác je od švédské designerky Pia Wallen, známé jsou od ní i deky se stejným motivem. Pěkný večer! Martina

    • Marti, moc děkuju, to poštovné z jejích stránek mě asi zabije, ale touze se bohužel poručit nedá. :) Jinak můj blog je čistě kosmetický, i když mojí největší vášní je bytový design. Uvažovala jsem, že bych začala blogovat i o bydlení, ale myslím si, že v našem českém blogovém rybníčku je dostatek krásných blogů o bydlení a zrovna já bych asi neměla co nabídnout, takže si myslím, že když řady nerozšířím, nikdo o nic nepřijde. :) Ale je to moje vášeň, to určitě. Pěkný den, Pavla

    • Pavli, nezoufejte, mám pro Vás skvělou zprávu a tak trochu i podpultovku - Pia Wallen produkty budeme mít v nabídce našeho eshopu http://www.nordicday.cz! Asi do týdne by mělo dorazit zboží na náš sklad;-)

    • Marti, tak to je úúúúúúúúúúúúúúžasná zpráva!!!! Moc za ni děkuju, nesmírně se těším na tu nádheru. Pavla

  • Markétko, se červenám. Na vás všechny profi bloggerky nemám, všechny vás obdivuji! Vždyť jen ty nádherné fotky, co umíte! To já vše bliknu rychle na mobil a případným vrcholem mých úprav je jedno kliknutí v Instagramu :-))))
    Díky za pozdrav z Kodaně, achhh, jak já se tam těším! Jak si dám avokádový sendvič u Joe & the Juice, jak uslyším dánštinu na každém rohu, jak se projdeme s kočárkem večer po Nyhavn a snad tentokrát ulovím už první kousky u Royal Cop., na které si už dlouho brousím zuby...škoda že tam jsme jen tak krátce. V pátek večer letíme tam a v neděli ráno zase zpátky. A hlavně to bude náš první let s tříměsíčním mimčem, takže budu asi úplně mimo a celá v nervu, aby se vše zvládlo. Ale v létě tam budu určitě zase a to už si tam rezervuju aspoň 4 celé dny!;-)

    • Martinko, moc vam vsem preji, aby jste si to tady opet uzili a nacerpali energii. Ja jsem dostala hrnecky z Royal Copenhagen na Vanoce, takze si dovedes predstavit tu radost :)) pomalu si zacnu taky syslit, jako spravna danka, protoze na kole uz jezdim a drdol je mym kamosem :)
      Skoda, ze tu nejste pristi tyden I s detma, maji v Belle Lego exhibition a to je vzdy zazitek I pro nas dospelaky :)
      Dobrou noc a vrele pozdravy tady od nas!

  • Martinko, tvůj jídelní koutek je nádherný !!! A určitě mu to sluší i s těmi pastelkami, bojovníky a učebnicemi prvouky, protože o tom je život ..... moc mě zaujal ten obal na papírové kapesníčky ..... budu se muset taky po něčem poohlédnout, protože teď v období kašle a rým je mám snad v každém pokoji a i když se snažím vybírat ty s krásnými obaly moc dobře vím o jakém "tiku" mluvíš ... už se moc těším na nové zboží ... hlavně na ty plechové cedule ....přeji ti krásný a ničím nerušený večer .... Marki

    • Marki, moc děkuji za milá slova a pochopení. Ty kapesníčky mě opravdu dlouho štvaly, doporučuju sehnat nějaký pěkný obal (pěkné jsou třeba i handmade pletené bílé nebo šedé) a "tiku" se jednou provždy zbavit:-)

  • Martino, musela jsem se usmívat při čtení, co vše bylo třeba sklidit, než jste stůl zvěčnila. U nás je to jak přes kopírák. A než stihnu dát krytku na objektiv, narostou na každém odkládacím povrchu všechny ty předměty znovu - nějaké prokletí asi :)). Máte u vás moc krásně, líbí se mi Vaše představa domova, je mi velmi blízká. Ten kryt vypadá úžasně, konečně ho vidím na reálných fotkách.
    A juchůůů, s Tine jste mi udělala nesmírnou radost!! Už se moc těším.
    Moc ráda k Vám nakukuji , mnoho pozdravů
    Martina (my0neway)

    • Martinko, jé děkuji za návštěvu. Váš blog miluju, nejraději bych se k vám rovnou přestěhovala! A ta terasa! Zrovna řeším, jak udělat terasu na jaře u nás v novém domečku...
      V tomto je zase výhoda focení mobilem, že žádnou krytku nasazovat nemusím -protože bych ani nevěděla, kam se to nasazuje :-)))
      Mějte se krásně a hlavně hodně blogujte, těším se na každý nový článek!

  • Martinko i mě cukají koutky při čtení asi je to skoro všude stejné.Martinko krásné bydlení a jak píšete je třeba někdy i zainvestovat ono se to vyplatí moc se těším na zboží od Tine K.Přeji krásné a pohodové dny s rodinkou zdraví Adéla B.

    • Adélko, to jsem ráda, že to není jen u nás :-) Fakt, musela jsem to napsat narovinu, protože v domě, kde jsou tři děti, to nikdy nebude vypadat jako na fotce z Pinterestu. U nás jsou naopak utěrky od sebelepší značky věčně zapatlané, hrnečky GG čekají celý den a noc ve dřezu, aby se někdo smiloval a dal je konečně do myčky (a vyndal z ní ty čisté, které to tam samozřejmě stejně dlouhou dobu blokují), tác od Tine s nádhernýma svícnama Tine "vylepšuje" pořád nějaká figurka z Kinder vajíčka nebo poslední dobou i laky na nehty naší desetileté "madam" a nedávno jsem z jedné super designové úložné bedny na terase vytáhla totálně plesnivé podsedáky, protože jsem holt ve spěchu nějak zapomněla na to, že není vzduchotěsná a že na ni vlastně tak trochu i prší a sněží. I teď stále váhám, zda tento koment hned nesmazat:-))) Ale ne, hrdě s pravdou ven, snad to pomůže i některým ostatním hospodyňkám ulevit od výčitek!;-) Prostě C'est la vie!

Mohlo by se vám líbít