Při pohledu na kouzelné latte cupy plné osvěžující zmrzliny a nejrůznější dobrůtky působivě naaranžované na dezertních talířcích od Green Gate nám to nedalo. Jaké by to asi bylo zakousnout se do domácích sušenek? Jak ta zmrzlina asi chutná? Máme pro Vás domácí recepty, a to nejen na zmrzlinu!
Procházeli jsme výrobky z nejnovější kolekce Green Gate a jejich fotografie. Při pohledu na kouzelné latte cupy plné osvěžující zmrzliny a nejrůznější dobrůtky působivě naaranžované na dezertních talířcích nám to nedalo. V týmu se nám zrodila diskuze, při níž jsme společně sdíleli své oblíbené letní recepty, o které se teď chceme podělit také s Vámi:-)
Katčina domácí jahodová zmrzlina
Katka nám pomáhá s akcemi a soutěžemi. Mimo to je také vášnivou milovnicí zmrzliny. Jednoduchou jahodovou si dokonce vyrábí doma. Tady je recept.
Co budete potřebovat:
>> čerstvé jahody (ideálně domácí a ve velkém množství – cca 1 l v rozmačkaném stavu)
>> smetana 3/4 l
>> cukr krupice 100 – 180 g
Jak na to?
Nejprve rozmixujte čerstvé jahody. Poté je proceďte přes jemné sítko. Polovinu smetany promíchejte s mixovanými jahodami a cukrem (množství podle chuti). Druhou polovinu smetany ušlehejte. Nakonec obě poloviny promíchejte a dejte zamrazit. Zmrzlinku můžete podávat ozdobenou lístky máty a servírovat v latte cupech Green Gate s praktickými porcelánovými lžičkami.
Prohlédnout všechny latte cupy od Green Gate >>
Smetanový dezert s jahodami podle Martiny
Martina je zakladatelkou a majitelkou Bella Rose. Jako maminka od tří dětí má dobrý přehled o tom, jakým lahůdkám nemůžou odolat. Tento smetanový dezert je vlastně takovým rodinným pokladem.
Co budete potřebovat:
>> jahody (500 g)
>> smetana (400 ml)
>> vanilkový lusk
>> cukr (10 dkg)
>> bílá želatina (3 plátky)
Jak na to?
Do hrnce nalijeme smetanu a polovinu cukru. Přidáme podélně rozkrojený vanilkový lusk. Přivedeme k varu a za stálého míchání asi 15 minut povaříme. Želatinu namočíme do studené vody zhruba na pět minut. Po povaření smetany z ní vytáhneme vanilkový lusk. Důkladně vymačkáme želatinu a necháme ji rozpustit v ještě horké smetaně.
Připravíme si mističky nebo formičky (dezert můžete vyklápět také jako bábovičky), které vypláchneme studenou vodou. Naplníme je smetanovým krémem, necháme je malinko zchladnout a následně je dáme ztuhnout do ledničky (cca 3 hodiny).
Krém můžete podávat s jahodami nebo třeba politý čokoládou nebo teplým karamelem. Polevy můžete jednoduše střídat a překvapit tak rodinu neustále novými dezerty. Martinina nejoblíbenější je ale jahodová omáčka. Na tu stačí rozmixovat předem očištěné jahody společně s druhou polovinou cukru. Nakonec rozmixované jahody propasírujeme přes síto. A je to:)
Mističky na servírování smetanového krému s jahodovou omáčkou jako dělané >>
Letní jablečný koláč podle receptu Šárčiny babičky
šárka je naší hlavní grafičkou. Připravuje pro nás poutavé upoutávky a inspirativní koláže. Pro tento článek se s námi podělila o recept na jablečný koláč svojí babičky.
Budete potřebovat:
>> máslo (190 g)
>> 2 žloutky
>> moučkový cukr (90 g)
>> 280 g polohrubé mouky
>> špetka soli
>> jablíčka (1 kg)
>> cukr (50g)
>> skořice (1 čajová lžička)
>> 2 balení vanilkového cukru
>> jablečná šťáva (150 ml)
Jak na to?
Nejprve nakrájíme studené máslo na kostičky a zpracujeme se žloutky, moučkovým cukrem, moukou a solí. Těsto necháme 2 hodiny v chladu odpočinout. Oloupeme jablíčka a zbavíme je jadřinců. Povaříme je asi čtvrt hodiny s cukrem, vanilkovým cukrem, skořicí a 150 ml jablečné šťávy. Necháme vychladnout.
Vymazanou formu na koláče vyložíme 2/3 těsta, vytvoříme asi okraj 2-3 cm. Na těsto poklademe jablečnou směs a uhladíme. Zbylé těsto vyválíme na pomoučněném válu na asi 3 cm silnou placku a nakrájíme si asi 2 cm široké proužky. Na vrchu koláče vytvoříme mřížku. U okrajů mřížky přitlačíme. Koláč pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 35-40 minut. Hotový koláč pocukrujeme moučkovým cukrem.
Při pečení se Vám může hodit >>