X

Kořeněný perníkový chlebíček s pivem Guinness a krémem podle Milluji

Jakmile sluníčko a teplé počasí vystřídá chladný čerstvý vzduch a stromy se zahalí do podzimního kabátku, máme chuť se pustit do pečení. Máte to taky tak? Pečená dýně, ale i dýňová polévka nás krásně zahřeje a přiznáme se, že my v Bella Rose se na ni těšíme vždy celý rok. O víkendu naopak rádi upečeme nějakou tu dobrotu, která na vás přímo dýchne podzimem. A protože víme, že inspirací na podzimní recept není nikdy dost, oslovili jsme opět Kateřinu z blogu Milluji, která jeden takový dezert vymyslela. Tužku do ruky a pište si:

Kořeněný perníkový chlebíček s pivem Guiness a krémem

Ingredience:

300 g hladké pšeničné mouky

100 g pšeničné polohrubé mouky

1 kypřící prášek do perníku

špetka soli

14 g perníkového koření (nejlepší od Antonínovo koření)

1 kávová lžička mletého zázvoru

1 kávová lžička mleté skořice

1 polévková lžíce holandského kakaa

130 g tmavého třtinového cukru

50 g medu

250 ml piva Guinness

120 g másla

Polohrubá mouka a máslo na vymazání formy

Krém:

250 g sýra Philadelphia

40 g moučkového cukru

Trocha plnotučného mléka na zředění

Postup:

  1. V hrnci na středním stupni zahřejte pivo, spolu s medem, cukrem a máslem, aby se vše krásně propojilo a nechte zchladnout.
  2. Do mísy na těsto od robotu prosejte oba druhy mouky, kakao, kypřící prášek, sůl, perníkové koření, zázvor a skořici.
  3. Přilijte tekutou směs, zvolte nástavec typu K a nechte robota zpracovat těsto.
  4. Chlebíčkovou formu vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou. Do formy přelijte těsto a dejte péct do předehřáté trouby na 170 stupňů na 45 minut.
  5. Po této době vyzkoušejte špejlí, zda je perník upečený, vytáhněte jej z trouby, vyklopte a nechte vychladnout na mřížce.
  6. Připravte si i krém. Sýr rozřeďte trochou mléka a vyšlehejte spolu s cukrem. Krémem buď můžete potřít vychladlý chlebíček nebo jej podávejte k jednotlivým kouskům.
  7. Doporučuji podávat s krémem a rybízovou marmeládou.

Dobrou chuť vám přeje

Kateřina, MichaelaBella Rose

Na pečení se vám budou hodit tyto kousky ♥

Michaela Urbánková:
Mohlo by se vám líbít