Jakmile sluníčko a teplé počasí vystřídá chladný čerstvý vzduch a stromy se zahalí do podzimního kabátku, máme chuť se pustit do pečení. Máte to taky tak? Pečená dýně, ale i dýňová polévka nás krásně zahřeje a přiznáme se, že my v Bella Rose se na ni těšíme vždy celý rok. O víkendu naopak rádi upečeme nějakou tu dobrotu, která na vás přímo dýchne podzimem. A protože víme, že inspirací na podzimní recept není nikdy dost, oslovili jsme opět Kateřinu z blogu Milluji, která jeden takový dezert vymyslela. Tužku do ruky a pište si:
Kořeněný perníkový chlebíček s pivem Guiness a krémem
Ingredience:
300 g hladké pšeničné mouky
100 g pšeničné polohrubé mouky
1 kypřící prášek do perníku
špetka soli
14 g perníkového koření (nejlepší od Antonínovo koření)
1 kávová lžička mletého zázvoru
1 kávová lžička mleté skořice
1 polévková lžíce holandského kakaa
130 g tmavého třtinového cukru
50 g medu
250 ml piva Guinness
120 g másla
Polohrubá mouka a máslo na vymazání formy
Krém:
250 g sýra Philadelphia
40 g moučkového cukru
Trocha plnotučného mléka na zředění
Postup:
- V hrnci na středním stupni zahřejte pivo, spolu s medem, cukrem a máslem, aby se vše krásně propojilo a nechte zchladnout.
- Do mísy na těsto od robotu prosejte oba druhy mouky, kakao, kypřící prášek, sůl, perníkové koření, zázvor a skořici.
- Přilijte tekutou směs, zvolte nástavec typu K a nechte robota zpracovat těsto.
- Chlebíčkovou formu vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou. Do formy přelijte těsto a dejte péct do předehřáté trouby na 170 stupňů na 45 minut.
- Po této době vyzkoušejte špejlí, zda je perník upečený, vytáhněte jej z trouby, vyklopte a nechte vychladnout na mřížce.
- Připravte si i krém. Sýr rozřeďte trochou mléka a vyšlehejte spolu s cukrem. Krémem buď můžete potřít vychladlý chlebíček nebo jej podávejte k jednotlivým kouskům.
- Doporučuji podávat s krémem a rybízovou marmeládou.
Dobrou chuť vám přeje
Kateřina, Michaela a Bella Rose