X

Jaké jsou podzimní trendy v bydlení na rok 2019? Pojďte se inspirovat!

Jaké jsou podzimní trendy v bydlení na rok 2019?

Zajímá vás, v jakém duchu se ponese podzim 2019? Tak to jste na správném místě, protože my všechny letošní podzimní trendy známe a chceme se o ně s vámi podělit! Pojďte se podívat, jaké barvy hrají tento podzim v interiérovém designu prim, jaké materiály nesmí chybět v kolekcích předních skandinávský značek a nebo jaké různé styly se podzimními kolekcemi prolínají. Jste připraveni? Jdeme na to!

Návrat k přírodě

Příroda. To je hlavní téma letošního podzimu. Přírodní materiály, přírodní barvy, neutralita, udržitelnost. Na to se zaměřily všechny naše oblíbené značky, jako Ib Laursen, Bloomingville nebo Madam Stoltz. A my musíme říct, že nás jejich nové přírodní kolekce dostaly naprosto do kolen – jen se podívejte sami!

Návrat k přírodě. To je hlavní téma letošního podzimu

Materiálům jednoznačně vévodí masivní dřevo a bambus, které doplňuje proutí, ratan, kámen, len a opomenout nesmíme ani recyklované sklo a recyklovaný papír. Udržitelnost se zkrátka konečně dostává i do odvětví interiérového designu a my jsme za to moc rádi!

A pořád ten samet….

O přírodních materiálech jsme si už řekli, ale co další materiály, které se řadí mezi největší podzimní trendy? Ten nejdůležitější vás asi moc nepřekvapí. Stejně jako v posledních letech je jím totiž i letos samet. A to hlavně na nábytku. Sametová křesla, sametové židle nebo sametové sedačky jsou zkrátka v kurzu a vypadá, že ještě nějaký ten pátek budou.

Samet je v kurzu už několik let. Co byste řekli třeba na sametovou sedačku?

Barevné podzimní trendy: V hlavní roli zemité barvy

S přírodním laděním podzimních kolekcí úzce souvisí také barvy, které designéři letos nejvíce používali – a to jsou neutrální zemité barvy. Hnědá, okrová, béžová, hořčicová, ale i tlumená tmavě zelená. Tyto barvy se dají nejen snadno kombinovat, ale taky nenásilně doplňují přírodní materiály a interiér pak jako celek působí neuvěřitelně útulně a přímo vybízí k relaxaci.

Zemité barvy se řadí mezi největší podzimní trendy 2019

Pokud neutrální barvy nejsou nic pro vás, nezoufejte. I designéři letos sem tam sáhli po odvážnějších odstínech – nejvíce po tmavě modrých a fialových. A co by to bylo za podzim bez zlatavých tónů? Samozřejmě, i ty v nových podzemních kolekcích najdete.

Do přírodně laděných interiérů snadno zakomponujete i výraznější barvy – jako třeba fialovou

Zeleň patří dovnitř!

Že to skandinávští designéři myslí s návratem k přírodě opravdu vážně dokazuje i to, že v jejich nových kolekcích najdete ještě více různých obalů na květináče, než je obvyklé. V přírodních domácnostech je totiž dostatek rostlin naprostá nutnost a v tom případě je nutnost i dostatek obalů na ně.

Jestli chcete bydlet podle nejnovějších trendů, rozhodně byste měli mít doma dostatek pokojovek

Někdo by mohl namítat, že pěstovat doma rostliny není jen tak. A je to pravda. Ne každý se narodí jako zahradník. Naštěstí ale existují pomocníci, kteří nás při pěstování mohou nasměrovat správným směrem. A těmi pomocníky jsou šikovné knihy, které najdete i u nás na Bella Rose. Abychom řekli pravdu, už nám pár rostlinek zachránily…

Na Bella Rose najdete knihy, které vám s pěstováním pokojovek pomohou

Boho podzimní trendy, které neomrzí

Stejně jako v minulých letech, tak i tento rok patří mezi podzimní trendy bohémské doplňky. Macramé dekorace, lapače snů, třásně, huňaté koberce a polštářky a nebo různé etno obrázky či vzory zaujímají čestné místo v kolekcích většiny značek. Bohémské prvky dokonce začaly pronikat i do kolekcí takových zapřísáhlých nordic fajnšmekrů, jako je Bloomingville. A výsledek je naprosto skvělý, nemyslíte?

Dokonce i u Bloomingville už podléhli bohémskému stylu

Ať žijí organické tvary

A jak je to s dekoracemi? Letos jsou v kurzu organické tvary. To znamená, že vázičkyhrnečky jsou buclaté, nábytek je oblý a vzory jakbysmet. I to totiž k přírodě patří. No řekněte, ostré úhly v divočině až tak často nevidíte, no ne?

Letos frčí organické tvary. A moc dobře to vědí i u Madam Stoltz

Tak co, hrají vám letošní podzimní trendy do noty? Nám rozhodně! A pokud i vám, tak se u nás na Bella Rose nezapomeňte podívat na poklady z nových kolekcí a přinést si tak kousek té přírodní podzimní atmosféry taky k sobě domů.

Krásné babí léto plné pohodové atmosféry přeje

Aneta & tým Bella Rose

 

Prozkoumejte nové kolekce skandinávských značek sami!

Aneta Chytková:
Mohlo by se vám líbít