X

Dva dezerty jako stvořené pro podzimní pečení

Léto nás opustilo a z teplých dní, kdy jsme se zásobovali ledem jak jen to šlo, se stal podzim. Toto období má ale také své kouzlo! Listy se zbarvují do oranžové a červené, pomalu opadávají a venku to i jinak voní. Všimli jste si? O to víc je to důvod, proč vyrazit na procházku a načerpat sílu na další dny. A když přijdete z procházky, je čas na horké kakao se šlehačkou a skořicí (nebo lahodnou kávu) a k tomu nějaký ten dezert. Nejlépe takový, který je rychlý na přípravu, abyste se mohli věnovat tomu, co máte rádi.

Jelikož je období jako stvořené pro sběr jablek, nemohli jsme si odpustit dva výborné recepty od šéfkuchaře Nicolase Vahého, ve kterých jablka vévodí. Recepty nejsou nijak složité, potřebujete jen zapékací mísu , plech a ty správné ingredience. V kuchyni vám při jejich přípravě můžou pomáhat i děti. Připraveni? Tak s chutí do pečení!

Jablečný Apple Tart a la Genevieve

Přivítejte podzim skvělým receptem z jablek Apple Tart a la Genevieve od Nicolase Vahého

Doba přípravy a pečení: 60 min       Počet osob: 6

Co je potřeba:

Postup:

Rozprostřete tenké těsto na pečící papír a namažte jej džemem. S džemem nešetřete a pořádně ho natřete i na okraje. Jablka si oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, které následně vyskládejte na těsto s džemem. Kyselejší jablka můžete lehce posypat třtinových cukrem. Vložte do rozpálené trouby na 160°C a pečte přibližně 45 minut. Po vytažení dlouho neváhejte. Nejlépe totiž chutná ještě teplý se šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou! Mhmm!

P.S. Doporučujeme udělat rovnou dvě várky, protože je tak dobrý, že se po něm jen zapráší!

Jablečný Crumble s Crème fraîche

Výborný recept na křupavý dezert, který zmizí rychlostí blesku!

Doba přípravy a pečení: 60 min       Počet osob: 4

Co je potřeba:

  • ½ kg jablek
  • 1 polévková lžíce pistáciového krému Nicolas Vahé
  • 150 g marcipánu
  • 75 g změklého másla
  • 150 g cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 250 ml jemných ovesných vloček
  • Crème fraîche

Postup:

Jdeme na to! Jablka si oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Vložte je do vymazané formy s průměrem cca 25 cm. Marcipán nastrouhejte nebo nakrájejte na jemno a postypte jím jablka. V misce smíchejte máslo, cukr, ovesné vločky a semínka z vanilkového lusku a pořádně promíchejte, dokud vám nevznikne jednotná hmota. Hmotou posypte jablka a šup s tím do trouby vyhřáté na 200°C na přibližně 30 minut. Podávejte ještě teplé s kopečkem Crème fraîche.

Tip: Crème fraîche smíchejte s troškou vanilkových semínek a nebo kapičkou vanilkového extraktu.

(Pokud některý z receptů vyzkoušíte, můžete se o výsledek podělit třeba na Instagramu pod hashtagem #bellarosecz.)

Věříme, že vám tyto dva recepty zpříjemní den a že si při podzimním pečení užijete krásné chvíle.

Míša a Bella Rose

 

Michaela Urbánková:
Mohlo by se vám líbít