X

Dětské království v severském stylu

Stojíte před rozhodnutím, jak svému potomkovi zařídit dětský pokoj? Jste milovníky severského designu a přemýšlíte, zda se hodí i do dětského pokojíčku? V tom případě čtěte dále.

Severský styl bývá často charakterizován slovy jako střízlivé barvy, dokonalý design a funkčnost na prvním místě. Zní to docela nudně, že? Dá se vůbec v severském stylu zařídit třeba dětský pokojíček? Odpověď je jednoduchá – ano, dá.

Interiéry zařízené v severském stylu působí prostorným a vzdušným dojmem. To se nám samozřejmě bude hodit i v dětském pokojíčku, který by měl být zařízený tak, aby Vaše děti měly spoustu volného prostoru.

Při výběru nábytku a bytových doplňků rozhodně dbejte na kvalitu a upřednostňujte přírodní materiály jako dřevo, ratan a čistě bavlněný textil. Pokud je to možné, zapojte do výběru i své děti. Přece jenom to bude jejich království a je důležité, aby se v něm cítily příjemně.

Nezapomeňte, že děti rostou jako z vody, proto určitě vybírejte nábytek, který poroste s nimi. Někomu se například osvědčila „rostoucí/prodloužitelná“ postel, jež se dá zvětšovat podle potřeby. Děti však určitě uvítají velkou detskou postel, pouze ji raději opatřete zábranou proti pádu. Do velké postele se totiž vejde víc polštářků a plyšáků. 😉

Také jste si jako děti rádi hráli na zemi? Aby děti nestudil zadeček, pořiďte jim příjemný kobereček.

Důležitý je také výběr osvětlení. V severských zemích, kde často svítí celý den, jsou mistry v designu svítidel. Nechte se inspirovat.

Na zdi dětského pokojíčku samozřejmě patří veselé obrázky. Místo obrázků můžete použít originální samolepky na zeď.

Severský styl se také vyznačuje hojným používáním přírodních motivů. Obrázky zvířátek, rostlin a celkově přírody jsou okouzlující. Najdete je na povlečení, polštářcích, hrnečcích, talířcích, …, zkrátka téměř všude.

A víte, co je v dětském pokoji nejdůležitější? Přece hračky! Podlehněte půvabu hraček ze Skandinávie. Můžete se vsadit, že si je zamilují nejen Vaše děti, ale i Vy. 🙂

Už věříte, že dětský pokojíček v severském stylu je příjemně útulný?

Martina Svadbíková: Jmenuji se Martina, mám čtyři děti a hodného manžela. V roce 2009 jsem „otevřela“ internetový obchod Bella Rose, kde prodáváme bytové doplňky a dekorace v severském stylu dovážené především z mojí milované Skandinávie.
Mohlo by se vám líbít