X

Blíží se víkend, co takhle upéct dobrotu od Nicolase Vahé?

Pracovní týden je téměř za námi a začíná se nám honit hlavou, co dobrého si o víkendu upéct. Vám také? Čeká vás rodinná oslava, návštěva, nebo si zkrátka chcete užít bezstarostnou chvilku u něčeho dobrého? Ke kafíčku bude ideální tato pochoutka od šéfkuchaře Nicolase Vahé, která je jednoduchá a na pohled velmi lákavá! Připravte si tužku a papír a napište si ingredience, bez kterých by to nešlo.

Připravte si:

  • 175 g čokoládových lanýžků Nicolas Vahé 
  • 175 g másla
  • 175 g třtinového cukru
  • 7 žloutků
  • 4,5 bílků (1 bílek váží přibližně 30 g)
  • 20 g změklého másla (na vymazání formy)
  • 10 g cukru (na posypání)
  • 20 g kakaa (na posypání)

Nejprve rozpusťte 175 g másla a čokoládové lanýžky ve vodní lázni. V míse vyšlehejte 2/3 třtinového cukru se žloutky, dokud vám nevznikne bílý krém. V další misce vyšlehejte bílky a postupně zašlehejte se zbytkem cukru. Opatrně přidejte rozpuštěnou čokoládu s máslem k vyšlehaným žloutkům a pomaličku přidávejte po troškách vyšlehané bílky. Pomalu vařečkou směs míchejte, dokud vám nevznikne hladká směs.

Formu na koláč vymažte máslem a vysypejte cukrem. Přebytečný cukr vyklepejte. Vylijte půlku směsi do vysypané formy a dejte péct do trouby, která je předehřátá na 175 stupňů. Pečte přibližně 30 minut. Druhou půlku směsi prozatím dejte do ledničky.

Koláč vyndejte z trouby, i když se vám bude zdát, že je ještě nedopečený – je to v pořádku, tak to má přesně vypadat. Nechejte trochu vychladnout a dejte ho do lednice. Až je koláč úplně studený, vylijte na něj zbytek směsi, která mezitím odpočívala v lednici, a rozprostřete. Opět nechte odpočinout v lednici několik hodin, nebo ideálně přes noc.

Servírujte posypaný moučkovým cukrem nebo kakaem a dozdobte čerstvými borůvkami.

Vypadá lákavě, že? My ho určitě vyzkoušíme a vy?

Krásný víkend bez starostí přeje

MichaelaBella Rose

 

Vyzkoušejte další delikatesy značky Nicolas Vahé a ochutnejte netradiční příchutě! ♥

Michaela Urbánková:
Mohlo by se vám líbít