Rádi jen tak brouzdáte po internetu a hledáte inspiraci na bydlení? Ve svém volnu si pročítáte různé magazíny s poodhaleným bydlením slavných a přemýšlíte, jak by šel zútulnit váš domov a nejlépe ve skandinávském stylu? Máme pro vás jeden tip – blog Nordic Passion, který má pod palcem sympatická Marcela. Inspirací se jen hemží a nechá ve vás dojem, že možná potřebujete novou dekoraci. Nebo snad úplně změnit styl? Kdo ví? Nahlédněte do zákulisí tohoto blogu a načerpejte inspiraci.

Dlouho jsem blogy pouze navštěvovala a komentovala, až mi manžel navrhl, ať začnu psát svůj. Od té doby k prvnímu článku uběhlo sice ještě poměrně dost času, ale on mi dodal odvahu do toho jít. Pak mi pořídil zrcadlovku a já stvořila Nordic Passion.

Sympatická Marcela vám prozradí pár tipů, jak si zútulnit domov.

Prozraďte nám, kde žijete?

Žijeme v rodinném domku na vesnici v blízkosti Mladé Boleslavi. Původně jsme se sem stěhovali za prací, i když nakonec vše dopadlo jinak, jsme tu rádi.

Čemu se ráda věnujete ve svém volnu?

S příchodem dětí se můj volný čas hodně zredukoval. Jakmile to bylo možné, začala jsem se vracet ke sportu a pohybu, který jsem měla vždycky ráda. Sportem vyčistím hlavu a příjemně se odreaguji. Zároveň mě baví zútulňovat naše bydlení, a to mě tak trochu přivedlo k psaní blogu, které jde ruku v ruce s focením. I focení považuji v posledních letech za svého koníčka, přestože jsem laik a samouk.

Focení je její hobby.
Krásný kuchyňský koutek.

Píšete úspěšný blog Nordic Passion. Jak Vás napadlo, psát blog?

V době mateřské dovolené jsem objevila zcela náhodně svět blogů, když jsem se o jednom z nich dočetla v časopise o bydlení. Dlouho jsem blogy pouze navštěvovala a komentovala, až mi manžel navrhl, ať začnu psát svůj. Od té doby k prvnímu článku uběhlo sice ještě poměrně dost času, ale on mi dodal odvahu do toho jít. Pak mi pořídil zrcadlovku a já stvořila Nordic Passion.

Z Vašeho útulného bydlení je jasné, že milujete skandinávský styl. Kde se u Vás tato láska vzala?

Právě blogy, které jsem zpočátku objevila, byly převážně ve skandinávském stylu. Do té doby jsem o tomto stylu příliš nevěděla. Když jsem okukovala světlé interiéry s přírodními doplňky, uvědomila jsem si, že to je přesně to, v čem mi bude dobře, že je to to, čím se chci doma obklopovat. Z barevného interiéru jsem tak přešla do neutrálních tónů, do úplně odlišného stylu bydlení a stále se v něm cítím příjemně a dobře.

Přírodní doplňky nesmí ve skandinávském interiéru chybět.
Útulných polštářků není nikdy dost.

O jakých tématech na svém blogu píšete? Co všechno se z něj můžou Vaši čtenáři dozvědět?

Jak na blogu píšu, měl by být zejména o našem bydlení, doplňcích a dekoracích, také o tvoření, které mě baví, ale i o všedních věcech, třeba o receptech, které mě oslovily.

Máte doma nějaký skandinávský kousek, který je Váš úplně nejoblíbenější?

Přiznávám, že nedokážu vybrat pouze jediný. Obecně miluji přírodní materiály, a tak mezi mé favority patří věci proutěné, dřevěné nebo třeba bambusový nábytek značky Tine K Home.

Jednoduchý adventní svícen nesměl o Vánocích chybět.
Bambusové doplňky má Marcela moc ráda.

Kde berete inspiraci pro zútulňování domu? Sledujete i nějaké trendy?

Inspiraci čerpám všude kolem sebe. V přírodě je tolik pokladů! Sleduji i jiné blogy, české i zahraniční, podobně jako účty na Instagramu, ráda si přečtu časopisy s tématikou bydlení.

Co byste doporučila čtenářům, kteří by si to doma chtěli zařídit jako Vy? Máte třeba nějaká svá pravidla, kterými se při zařizování řídíte?

Myslím, že výborně funguje neutrální základ a nemusí jít pouze o bílé zdi. Báječně vypadají i barevné zdi v tlumených a neutrálních odstínech. Mám ráda útulné bydlení. Na čistý minimalismus s obdivem koukám, ale asi bych v něm neuměla dlouhodobě žít. Proto volím prvky, které bydlení pocitově zateplí. Jsou to hlavně již zmíněné přírodní materiály, dřevo, proutí, mořská tráva. K útulnosti pomohou i vhodné textilie, pomocí nichž snadno změníte náladu v interiéru třeba podle ročních období. V zimě sáhnu po teplejších a silnějších materiálech, v létě naopak po chladnějších odstínech na polštářích, plédech nebo třeba ubrusech.

Miluji kytky řezané i v květináčích, stejně jako větvičky a bobule, co najdu u cesty, ani ty u nás nesmí chybět. Hlavní ale je, aby se tu všichni cítili dobře. Pokud k tomu lidem pomůže okopírované bydlení, proč ne, já ale upřednostňuji snahu o jistou originalitu, zvláštní prvek, kterým může být třeba vlastnoručně namalovaný obraz, výrobek vašich dětí nebo třeba rodinné fotografie, či suvenýry z cest. Velmi dobře funguje, opakují-li se v interiéru podobné prvky a vzory, například dřevo, nebo stejné barevné odstíny.

Kdo by takový útulný čtecí koutek nechtěl?
Neobvyklé tvary váz dodají šmrnc!

Zdobíte si to doma speciálně na zimu po Vánocích? Například ponecháváte světýlka, huňatější deku a podobně?

Naše bydlení zcela jistě kopíruje roční období a moji momentální náladu. Ti, co mě znají, ví, že dlouho nevydrží beze změn:-). Těsně po Vánocích sice v pohotovosti zůstávají huňatější deky a plédy, ale zároveň se k nám vkrádají cibuloviny, které tak trochu zvěstují jaro a i když je do jara ještě daleko, pomáhají mi překonat to zimní období měsíců ledna a února, které patří k těm nejméně oblíbeným.

Jak podle Vás vypadá dokonalá zimní chvilka? Máte pro ostatní nějaké doporučení, jak si ji užít?

Dokonalá zimní chvilka je v mých očích moment, kdy sedím na gauči s teplým čajem nebo kávou a vědomím, že vůbec nic nemusím. Velkým oknem pozoruji sníh snášející se na naši zahradu, doma hoří krb, voní svíčky, kolem sebe mám ty nejbližší. Děti se nehádají a užívají si ty chvíle s námi:-).

Myšky a zajíčci od Maileg si Marcela zamilovala.
Poslední nahlédnutí do obývacího pokoje.

Tak jak se vám u Marcely líbí? Nám moc! Podívejte se na výběr produktů, které si u nás Marcela oblíbila – patří jí totiž kolekce měsíce února! Prozradí, jaké bytové doplňky u ní doma nesmí chybět.

Krásné zimní dny plné inspirace přeje

Michaela a Bella Rose

 

Zařiďte si to podobně! Máme pro vás pár maličkostí, které by vám doma neměly chybět ♥

Líbil se vám článek?
Sdílejte ho s přáteli!