Ač to zatím nevypadá, jaro už pomalu klepe na dveře. Teploty padají do mrazivých hodnot, ale už nyní si můžete s předstihem vnést jaro domů. K jaru patří hlavně cibuloviny. Jejich svěže zelené listy a barevné květy po jaru přímo volají. Cibuloviny vložte do pěkných květináčů nebo nádob a ozdobte s nimi parapet, jídelní stůl, klidně i koupelnu. Vybrali jsme pro vás jarní nezbytnosti, které naladí váš domov na nadcházející jaro a navíc budou i praktickými pomocníky domácnosti.

1. Konev na zalévání Gold

Luxusní kousek pro vaši domácí zahrádku! Konev na zalévání Gold od dánské značky Bloomingville je úžasným doplňkem bytu. Konev je vyrobena z nerezové oceli, takže vaši domácnost bude zdobit dlouhé roky. I konev může být originálním doplňkem květinové police, aby i zalévání byla radost.

Jarní dekorace, květinová police, Bloomingville
1. Konev na zalévání 2. Obal na květináč s miskou

Konev na zalévání Gold vypadá, jako kdyby byla vytvořena, aby se stala krásnou minimalistickou dominantou v moderní zlaté barvě. Prodloužená hubička je skvělým pomocníkem při zalévání těžko dostupných květináčů a rostlin na okenním parapetu.

Oživte svůj květinový koutek, poličku s květinami nebo zimní zahradu.
I konvička na zalévání květin může být elegantním doplňkem bytu!

2. Skleněný box Pyramid Brass

Že ještě nemáte svůj malý domácí skleník? Nejvyšší čas to napravit! Domácí skleníky jsou novodobým trendem. Nejen, že poskytují rostlinám potřebné klima pro zdárný růst, ale navíc působí jako neotřelá dekorace. Skleněný box Pyramid Brass můžete i využít jako box na šperky, malé drobnosti nebo box na umělé rostliny. Fantazii se meze nekladou. Výhodou skleněného boxu je očko pro zavěšení.

Geometrický skleník je sám o sobě krásnou dekorací, ale to, co ho dělá skutečným skvostem, je jeho neomezená škála využití. Ladit ho můžete podle svátku i ročního období.

Skleněný box, domácí skleník
1. Box Polyhedron Black 2. Box Pyramid Brass 3. Box Polyhedron Brass

DIY jarní dekorace na stůl

Do skleněného boxu nasypte jemný bílý písek. Do něj umístěte květy rostlin podle vašich preferencí. Tento způsob dekorování se hodí pro slavnostní tabuli, protože živé květy vám i v poroseném písku příliš dlouho nevydrží. Můžete je nahradit umělými květy, o které se nebudete muset starat, ale už nemají takové kouzlo jako květy živé.

Skleník si můžete osázet malými rostlinami. Aby se jim dařilo, nejdříve dejte vrstvu drobných oblázků, poté zeminu. Zasaďte rostlinu a na povrch umístěte mech, který zajistí v substrátu správnou míru vlhkosti. Svoji novou zahrádku dozdobte LED drátkem. Krása, že?

DIY jarní dekorace
Plná dávka roztomilosti s domácím skleníkem. Zdroj: Pinterest

3. Plechové květináčky na bylinky French grey

Jaro je plné chutí a vůní. Přidejte si na linku bylinky, které kuchyň osvěží zelenou barvou, vy osvěžíte pokrmy chutí čerstvých bylinek. Plechové květináčky na bylinky French grey pojmou tři rostliny a plechový podtácek zajistí přebytečnou vodu.Velmi snadno doma vypěstujete třeba bazalku, pažitku, koriandr, rozmarýn, tymián, petržel nebo majoránku. A kuchyňské bylinky nemusí sloužit jen k ochucení pokrmů. Většina z nich jsou i skvělé léčivky.

Květináče na bylinky, bylinky do kuchyně
1. Květináče French Grey 2. Květináče Blue 3. Květináče Chalk

Léčivé účinky bylinek

Z kvetoucích vrcholků majoránky si můžete udělat čaj při nachlazení a bolestech hlavy, vývar z majoránky přidat do koupele na zklidnění revmatických potíží. Bazalka je skvělým ochucovadlem salátů, ale působí i jako léčivka. Zklidňuje problémy s ledvinami, působí také proti zácpě. Petrželka zmírňuje urologické potíže a záněty. Velmi prospívá ledvinám. Koriandr působí proti nadýmání a umí tlumit migrénu. Tymián bojuje proti nachlazení a zánětům průdušek. Pomáhá ulevit revmatickým kloubům. Zasaďte bylinky do květináčů na bylinky a užívejte si jejich chuť i léčivou sílu.

Bylinky pěkně pohromadě a zároveň hezky roztříděné!
Bylinky jsou nepostradatelnými pomocníky v kuchyni. Zdroj: Pinterest

4. Můj květinový ateliér

K jaru asi nejvíce patří květiny, květinové dekorace a aranžmá. Květiny umí domov zútulnit, květinové dárky vždy udělají velkou radost. A právě s příchodem jara je ideální čas květinám lépe rozumět a naučit se vytvářet nádherná aranžmá. Kniha Můj květinový ateliér vás naučí jak si vázat vlastní kytice, vyrábět květinové dekorace, tématické věnce. Kniha Můj květinový ateliér obsahuje přes 200 návodných a ilustračních fotografií, podle kterých se vám snadno povede vyrobit si svoji vlastní květinovou dekoraci. Nechybí ani návody na květinové dárky pro muže.

Můj květinový ateliér - Markéta Keclíková
Nic nezútulní byt tak, jako květiny. Naučte se je vázat a dělat z nich krásné dekorace.

5. Nádoba na limonádu Home Made

Namíchejte si doma chuť jara i léta zároveň. Nádoba na limonádu Home Made s kohoutkem nejen stylově vypadá, ale bude skvělá na rodinná setkání a párty s přáteli. Soudek má podbarvený plastický nápis, který mu dodává trendy vintage vzhled.

Letní párty, soudek na limonádu
1. Nádoba na limonádu

Připravte si skvělé jarní limonády a smoothie, které vám dodají energii a tělo po zimě pěkně probudí. Ideální je používat kromě ovoce i špenát, mrkev nebo červenou řepu. Chutnají skvěle. A pokud potřebujete dodat tělu energii, klidně přidejte lžíci burákového másla.

Myslete na Velikonoce

S jarem přichází i období velikonočních svátků. Proto je nejvyšší čas připravit se na domácí dekorování. Vyberte si krásné velikonoční dekorace v neutrálních barvách, aby váš domov byl bez zbytečných barevných výstřelků. Bílá keramická vázička Egg Grey dot s šedými puntíky má tvar skořápky a je ideální na jídelní stůl. Hravě zapadne do velikonoční výzdoby. Velikonoční svícínek Bunny nemusí sloužit jen na svíčku. Můžete ho použít jako květináček a zasít do něj velikonoční osení.

Velikonoční dekorace na stůl
1. Vázička Egg Grey 2. Skleněná dóza Grey 3. Svícínek Bunny 4. Ubrousky Rabbit 5. Váleček Easter Eggs

Elegantní skleněné vejce Grey z dílny dánské značky Bloomingville je skvělou dózou na sladkosti. Jeho propracovaný vzhled obstojí po celý rok, třeba jako pěkná šperkovnice. Aby byla velikonoční výzdoba dokonalá, nezapomínejte na drobné detaily. Třeba na ubrousky. Velikonoční papírové ubrousky Rabbit chtějí být součást vaší sváteční tabule. Dokonalé velikonoční pečení s dokonalým embosovaným válečkem na těsto Easter Eggs. Váleček zanechá v těstě vzorek velikonočních vajíček, takže vaše sušenky budou echt velikonoční.

Velikonoční stylové dekorace
Velikonoční parapet snadno a rychle s Bella Rose.

Tip Bella Rose

S jarem se nepojí jen očista těla, ale především očista našich domovů. Snad každý zná ten uvolňující pocit, když si doma pěkně uklidíte a zbavíte se nepotřebných věcí. Začněte kuchyní a koupelnu si nechte na poslední chvíli. Většina věcí se stejně myje ve vaně (sprchovém koutu). V kuchyni si přerovnejte kořenky, nádoby na potraviny. Vyházejte prošlé potraviny. Stejnou péči věnujte i domácí lékárničce. Projděte léky a všechny po expiraci vraťte do lékárny. Je čas se zbavit i oblečení, které jste dlouho neměli na sobě. Všechny zimní dekorace ukliďte na své místo. Nyní domov patří živým rostlinám, pastelovým barvám a všemu, co naznačuje, že je zima pryč.

Brzké jaro přeje Martina a Bella Rose.

Nevybrali jste si? Vybrali jsme za vás. Výběr toho nejlepšího pro jarní a velikonoční období na Bella Rose.

Líbil se vám článek?
Sdílejte ho s přáteli!