Léto bez zmrzliny si už asi nikdo nedokáže představit. Můžou za to dva prosté důvody – zmrzlina dokáže úžasně zchladit a navíc výborně chutná. A abyste si ji mohli dopřát takřka kdykoliv, připravili jsme si pro vás článek s tipy na výrobu domácích nanuků a zmrzlinového poháru.
Nejdřív se pořádně vybavte
Než začnete s přípravou nanuků, je potřeba se prvně pořádně vybavit. Všechny nezbytnosti najdete na našem e-shopu pěkně pohromadě ve „zmrzlinové“ kategorii. Základem jsou samozřejmě tvořítka na nanuky. Při přípravě domácích leďnáků budete ale rozhodně potřebovat také prkénko na krájení ovoce a sirupy a džbán na přípravu ovocné šťávy. Už jste se vybavili? Skvělé! Tak se můžete vesele pustit do příprav.
Bezové nanuky s citronem
Co je potřeba:
- bezový sirup
- voda
- citron
- máta
- tvořítka na nanuky
Postup:
Do džbánu si nachystejte bezovou limonádu – podle chuti smíchejte bezový sirup s vodou. Citron nakrájejte na plátky (ty můžete klidně ještě rozpůlit) a do každého tvořítka na nanuky dejte plátek citronu a lístek nebo dva máty. Potom vše zalijte připraveným bezovým sirupem, dejte zmrazit a za pár hodin už si můžete vesele vychutnávat úžasné bezové nanuky!
PS: Bezové nanuky jsme si vyráběli i my v Bella Rose a můžeme je jen doporučit!
Domácí nanuky s ovocem
Co je potřeba:
- jakýkoliv džus nebo šťáva
- drobné ovoce – borůvky nebo maliny
- tvořítka na nanuky
Postup:
Do tvořítek na nanuky dejte své oblíbené drobné ovoce – nejlépe borůvky nebo maliny – a zalijte je (opět oblíbeným) džusem nebo ovocnou šťávou. Nanuky nechte pár hodin zmrazit a je hotovo!
Klasika, která neomrzí
Pokud patříte spíš mezi milovníky klasické zmrzliny než vodových ledňáků, máme tu něco i pro vás – recept na zmrzlinový pohár od samotného michelinského šéfkuchaře Nicolase Vahé. Než se ale vrhnete na jeho přípravu, promyslete si, jak pohár naservírujete. Ne nadarmo se totiž říká, že člověk jí i očima!
Jako stvořené pro servírování zmrzliny jsou kupříkladu skleněné pohárky na nožce od značek Chic Antique a Côté Table. Zmrzlina však bude vypadat skvěle také ve vzorované misce nebo v latte hrnečku od Green Gate. K servírování se vám bude bezpochyby hodit i jedna z našich stylových naběreaček na zmrzlinu. A abyste měli čím tuto dobrotu dostat do žaludku, nesmíte zapomenout ani na lžičku. Co říkáte třeba na postříbřenou lžičku s příhodným nápisem „Mňam“?
Zmrzlinový pohár podle Nicolase Vahé
Na 4 porce je potřeba:
- 200 g čerstvých jahod
- 100 g čerstvých malin
- 50 g cukru
- ovocný topping
- 200 ml bílého jogurtu
- 4 kopečky vanilkové zmrzliny
- šlehačka
Postup:
Jahody nakrájejte na čtvrtky a společně s celými malinami je nechte zhruba 30 minut uležet ve směsi cukru a ovocného toppingu. Na dno pohárku dejte trochu toppingu a jogurt. Potom přidejte vanilkovou zmrzlinu, zasypte ji připraveným ovocem a přidejte ještě trochu zmrzliny. Nakonec přelijte šlehačkou, ozdobte toppingem a čerstvými malinami a můžete podávat. Dobrou chuť!
Tak, ledňáky jsou připravené, zmrzlina naservírovaná a teď už zbývá se jen pohodlně usadit a pochutnat si na dokonale ledovém osvěžení…
Dobré chutnání a pohodové léto přeje Aneta & tým Bella Rose