Vánoce jsou za humny! Okýnka adventních kalendářů se pomalu otevírají, z rádia se nesměle ozývají první vánoční hitovky a náměstí se plní příznivci té pravé předvánoční atmosféry plné svařeného vína a regionálních dobrot. A od vánočního rozjímání je to už jen malý krůček k oblíbené konverzaci na téma dárky. „Tak co, už je máte?“ Snad každý z nás má v okolí alespoň jednoho vánočního nadšence, který se rozzářeně chlubí tím, že dárky má už od září, a co víc – perfektně zabalené a naskládané do tvaru komety v sousedovic garáži. S každou další sněhovou vločkou se zdá, že čas letí jako o závod a Ježíšek co nevidět zaklepe na dveře. Ale čert to vem! Zpomalte, zhluboka se nadechněte a raději si dejte ještě jeden vánoční punč a taky trdelník a oříšky v karamelu, protože my vás v tom přece nenecháme!

Pojďte si společně s námi posvítit na ty nejkrásnější vánoční dárky pro muže a ženy. Překvapte třeba babičku a křížovky jí letos naservírujte v milém hygge balíčku. Tatínek určitě uvítá šmrncovní skleničku na whisky. A každý švihák lázeňský zase dřevěného motýlka, voňavou vodu po holení nebo elegantní hodinky.

Svařené víno krásně dokreslí hřejivou vánoční atmosféru. Zdroj: Pinterest

Hygge balíček

Hledáte pro své blízké jedinečný vánoční dáreček, díky kterému by v mžiku zapomněli na starosti všedního dne a dopřáli si alespoň chvilku sebehýčkání a odpočinku? Pak si vás zaručeně získá náš hygge balíček. Obsahuje totiž ty nejhřejivější ingredience – knihu Hygge, kouzelný Mynte hrníček, voňavou svíčku Village Candle, sirky, světelný LED drátek, výborný bylinkový čaj, krém na ruce a další překvapení. To vše samozřejmě s láskou zabalené v bílé krabičce, vystlané dřevitou vlnou, hedvábným papírem a ozdobené stříbrnou saténovou stužkou.

Už jste slyšeli o dánském receptu na štěstí?

Můžete si u nás buď vybrat z menší a větší dárkové varianty, anebo si vyrobit vlastní hygge balíček obdarovanému na míru. Inspirovat se můžete třeba naším výběrem těch nejmilejších hygge drobnůstek.

Hygge a Vánoce jdou ruku v ruce. Zdroj: Pinterest

Co na srdci, to na jazyku

Ideální vánoční dárek pro muže je jednoznačně jídlo. Nebojte, nechceme vás pobízet k tomu, abyste svému milému pod stromečkem nadělili sklenici utopenců a pivo (i když by to dost možná mělo úspěch). Naopak Vánoce si zaslouží nějakou pořádnou gurmánskou specialitu – ta ostatně potěší nejen pány s citem pro gastronomii, ale také všechny ty, kteří si rodinné chvilky u pohádek rádi zpříjemní něčím dobrým na zub. Tak co tentokrát postavit na čestné místo vedle lineckých koleček a vanilkových rohlíčků třeba nějakou tu specialitu od vyhlášeného michelinského šéfkuchaře? Boule až za ušima jsou předem zaručeny!

Dobroty Nicolas Vahé
Kombinace, které by vám i sám Willy Wonka záviděl…

O splněný kulinářský sen se postarají také francouzské delikatesy značky Le Cru. Ostatně už jen jejich názvy slibují nezapomenutelný zážitek. Vyzkoušet můžete třeba pesto ze sušených rajčat s parmezánem, fíkový konfit s vlašskými ořechy nebo meruňkový džem s uzenými mandlemi. Mimochodem, už jste někdy ochutnali kávu s karamelovým sirupem? Z netradičních dobrot navíc hravě vytvoříte perfektní gurmánský balíček. A když ho ještě doplníte o výborný čaj Tafelgutstylové vánoční nádobí, máte o originální vánoční dárek (nejen) pro muže postaráno.

Vánoční čaje Tafelgut si nejde nezamilovat
Vánoční čaje Tafelgut si nejde nezamilovat

S láskou

Máte toho tolik na srdci, ale když přijde na věc, tak ne a ne najít ta správná slova? Nebojte, právě pro takové případy tady jsou kouzelné sošky Willow Tree z dílny americké umělkyně Susan Lordi, které dokážou tiše a beze slov vyjádřit vše, co je třeba.

Sošky z umělé pryskyřice Willow Tree
Malé sošky plné velkých citů

Dejte svému partnerovi najevo, jak moc hluboké city k němu chováte. Láskyplných vyznání není nikdy dost! Nebojte, skládat milostné serenády netřeba. Bohatě vám postačí třeba krásná dřevěná cedule s nápisem I love you to the moon and back (miluji tě na Měsíc a zpět), přírodní bio olejíček do aromalampy nebo difuzéru s výmluvným názvem Láska, který působí jako afrodiziakum, osobitá vintage lžička s nápisem Jsi moje srdce, hrníček se srdíčky, anebo voňavý masážní olej.

Originální vintage lžička značky La de da! Living

Měkouše ano!

Ten, kdo nominoval měkouše na jednoznačný dárkový propadák, asi ještě neobjevil naše hřejivé měkoučké plédy. No řekněte sami, co by to bylo za vánoční atmosféru bez pořádného chumlání! A co teprve, když se k hřejivé vlně připojí hravý severský motiv sobů

Vánoce jsou plné drobných požitků. Zdroj: Pinterest

Svíčky (nejen) pro jogínky

Když už boříme ty stereotypy, věděli jste, že perfektním vánočním dárkem může být i svíčka? Přijde vám to jako nuda? Přesvědčíme vás o opaku! Naše svíčky jsou nejen omamně voňavé, ale dokážou také dokonale napodobit praskání krbu. Na své si přijdou milovnice klasiky, zapálené knihomolky, fanynky smyslných kořeněných vůní, jogínkyéterické lesní žínky. A nezapomínáme ani na pány – ti určitě ocení, když se pro jednou domovem nepoline vůně vanilky, ale třeba tabáku, Portského vína nebo černého čaje.

Vánoce bez svíček jsou jako betlém bez Ježíška…

Ekologická kosmetika

Hýčkejte své nejbližší voňavou luxusní kosmetikou, přírodními harmonizačními olejíčky a stylovými doplňky, které potěší každého, kdo o sebe rád pečuje. Heboučké ručníky a osuškypřírodní mýdla, elegantní toaletní taštičky nebo nádherné dárkové kosmetické sady učarují celé rodině! Najdete u nás ekologickou kosmetiku nejen ze Skandinávie, ale i z Anglie, Francie nebo třeba z hájenky uprostřed českého lesa.

Mýdlo značky Castelbel
I „obyčejné“ mýdlo dokáže vykouzlit úsměv na rtech

 Elegantní minimalismus

Ozdobte svou milou jedinečným řetízkem s drahým kamenem značky Decadorn propojující moderní design, precizní ruční prácipřírodu. Každý kousek je naprostým unikát, který si svou majitelku získá svým nadčasovým kouzlem a originalitou. Pokud hledáte působivý vánoční dárek pro ženu – milovnici přírody, nemůžete šlápnout vedle.

Řetízek s drahým kamenem Decadorn
Jedinečný šperk potěší každou ženu

V jednoduchosti je krása – a dámské hodinky CLUSE jsou toho jasným důkazem. Jejich design je ztělesněním minimalismu, elegance, čistoty a dokonale zkombinovaných barev.

Hodinky Cluse potěší každou elegantní dámu
Hodinky Cluse potěší každou elegantní dámu

Pro pány máme pro změnu působivé spojení retro stylu s minimalismem, o které se postarala belgická značka Komono. Pod její taktovkou vznikají hodinky s neotřelým designem dodávající šmrnc každému outfitu.

Kdo si čte, nezlobí

Nejlepší vánoční dárek bývá ten čtyřhranný. Čím tlustší, tím lepší. Dobroty se sní, oblečení vynosí, ale kniha – ta nás může provázet klidně celý život. Každou správnou hospodyňku potěší nová kuchařka, požitkářku a milovnici pohodových rodinných chvilek zase návod na dokonalou hygge atmosféru a na své si u nás přijdou také milovnice stylu.

Pevně doufáme, že vám naše tipy alespoň trošku usnadnily rozhodování a že letošní Vánoce budou nejen šťastné a veselé, ale i trošku severské (minimálně, co se hřejivých hygge chvilek týče)!

Krásné předvánoční chvilky přeje

Vendula & Bella Rose

Líbil se vám článek?
Sdílejte ho s přáteli!