Letošní zima jakoby se vzepřela všem teoriím o oteplování zeměkoule. Mráz, sníh, lyžovačka na horách, běžky v parku, brusle na rybníku  – všichni jsme si jí užili až až. Všichni známe přísloví „únor bílý, pole sílí“. Ale přece jen už se nemůžeme dočkat teplých dní. Až sluneční paprsky začnou zase trochu hřát, dny budou delší a ze zbytků sněhové pokrývky vykouknou bledulky a krokusy.
Než se příroda úplně probudí do jarního rána a venku se naplno rozezpívá ptačí chorus, ještě to chvilku potrvá. V našem domácím království si ale můžeme svěží jarní atmosféru dopřát třeba hned!

 

Vítání jara s House Doctor

Něžné jarní pastely

Pastelové barvy se prosazují v dekorování interiérů čím dál víc, a tak není nic jednoduššího, než je právě teď zapojit do hry i u vás doma. Něžná růžová, blankytně modrá, osvěžující mintová, šťavnatá zelená (ta je dokonce interiérovou barvou roku) a hřejivá žlutá… Také už cítíte vůni rozkvetlých keřů a teplé doteky jarních paprsků na tvářích?

 

Polštář Urban Stribe od House Doctor ze směsi bavlny a lnu
Začněte v obýváku a převlékněte pohovku. Dopřejte polštářkům nové potahy ve světlých barvách a jemných vzorech, jděte do lehkých materiálů jako je bavlna a len. Schovejte huňaté vlněné deky a hřejivé přehozy a nahraďte je lehčími bavlněnými plédy. Pastelové barvy i tu nejtmavší pohovku rozzáří k nepoznání a pokud ještě vyměníte kobereček, nebude mít vaše jarní oddychová oáza chybu.
Dotek svěží zeleně na koberci Green Note
A je docela dobře možné, že vás tahle malá proměna natolik nabije přívalem čerstvé energie, že se pustíte do zásadnějších úprav svého obydlí a pořídíte třeba rovnou novou pohovku.  Růžová sice není pro každého, ale nutno uznat, že tahle pohovka vypadá krásně a elegantně, no ne? 🙂

 

Růžová podle Bloomingville

 

Pokud by ale pánská část osazenstva vaší domácnosti měla s přemírou růžové problém, zkuste tuhle něžnou pastelku na menší ploše – odkládací stolek Bamboo / Mauve svým rozkošným retro designem určitě okouzlí všechny!

 

Odkládací stolek Bamboopolštář Print Powder od Bloomingville
Do nového kabátku převlékněte i ložnici. Vpusťte do ní více světla skrz odlehčené světlé lněné závěsy a postel vyšňořte přehozypolštářky v jemných žlutých a pudrových tónech. A ani tady neopomeňte kobereček. Koberec Printed Gold od Madam Stoltz pohladí bosé nožky a svými zlatavými odlesky vyšle hřejivý pozdrav jarního slunce.

 

Hřejivé žluté akcenty podle Ib Laursen
A pokud se vám stále ještě nechce vzdát se úplně hřejivých přikrývek, klidně se do nich ještě chvíli chumlejte a jaro domů přilákejte jinak. Než se příroda zazelená a vy si budete moci dopřát čerstvé květiny, nachystejte si na ně alespoň doma vázy. A nejlépe právě v toužebně očekávané a tolik uklidňující zelené barvě (pamatujete na barvu letošního roku?). Co třeba elegantní váza s „rozvlněným“ hrdlem Wave Green od House Doctor. No není nádherná?
Váza Wave Green je skutečnou designovou lahůdkou

Příval jarní energie v kuchyni

S jarem na mnohé z nás přijde i jarní únava. Proto přísun čerstvých vitaminů a detox zimou vyčerpaného organismu patří k obvyklým sezónním rituálům. Recepty na jarní pochoutky si necháme na jindy. Hned teď se ale pojďme podívat, na čem si je budeme s velkou chutí servírovat!
V kuchyni a zvláště na jídelním stole nastává ten správný čas na veselé pastelové barvy! Ty vám společně se zdravou odlehčenou stravou dodají tolik potřebnou energii. Zapomeňte tedy na chvíli na bílý porcelán a oživte prostřený stůl miskami Alberte v barvách jahodové a banánové zmrzliny! Můžete také uspořádat pestrobarevnou jarní hostinu s 9 veselými odstíny mističek Organic od Rice.

 

Misky Organic doslova hrají všemi barvami
Dáváte-li na nádobí přednost jemnému vzorku a současně se nechcete pastelů vzdát, servírujte, zapékejte, jezte a pijte z keramických talířů, misekkalíšků SusiePatrizia od Bloomingville. Obě kolekce se vzájemně krásně doplňují, a tak je můžete kombinovat dle libosti. A třeba k nim pořídit i stylovou máslenku, cukřenku nebo váleček na těsto (ten budete určitě potřebovat na jarní ovocné koláče!).

 

Kolekce Patrizia pěkně pohromadě.
Skutečnou barevnou revoluci v kuchyni si užijete s kolekcí melaminového nádobí a kuchyňských doplňků Rice, se kterými dodáte stolování hravý retro nádech. Talířkyhrníčky jsou navíc díky odolnému melaminu takřka nerozbitné a tak se nemusíte obávat servírovat na na nich zdravé svačinky i vašim nejmenším.
S jarem přicházejí i druhé nejoblíbenější svátky v roce. Nezapomeňte, že se blíží Velikonoce! Pestrobarevné stojánky na vajíčka rozveselí každou velikonoční tabuli.
Krásně barevný melamin na nádobí a kuchyňských doplňcích od Rice
Jarními pastelovými barvičkami oživte i celou kuchyňskou linku. Spolehlivě vám k tomu dopomohou kuchyňské doplňky od Kitchen Craft. Plechové dózy na čajcukr, chlebníkynebezpečně stylové kuchyňské váhy vás přenesou do časů našich babiček, kdy se vařilo poctivě a s láskou.
Pastelové barvy se vzájemně nijak neruší. Je jen na vás, jak je budete kombinovat. Můžete se držet jednoho tónu nebo si vytvořit celou pastelovou paletu. Nádobí doplňte párem veselých utěrekoslava jara v kuchyni může oficiálně začít!

 

Svěží kuchyňské retro podle Kitchen Craft.

Osvěžte svou garderobu

Ladit na jaro nemusíte jen svou domácnost. Proč společně s naším domovem nenaladit na jarní vlnu i sami sebe? Postup je úplně stejný – jděte na to přes doplňky! Lehký jarní šáteček nebo bavlněná šálka kolem krku, rozkvetlá nákupní taška přes rameno a kosmetická taštička do kabelky (to abyste mohli svůj svěží vzhled během dne poupravit).
S šátečky Elephants budete na jaře chic
Na ruku stylové hodinky (samozřejmě nejlépe s růžovým páskem) a něžný náramek (nebo raději dva). Na první jarní procházku rozkošné balerínky a do aprílového počasí, které nás asi ani letos nemine, pořádný deštník – třeba s veselými puntíky!
Jemné kouzlo náramků od House Doctor
S takovou výbavou nás jaro už na sebe určitě nenechá dlouho čekat!

Líbil se vám článek?
Sdílejte ho s přáteli!