Ilustrátoři mají obrovskou moc. Dokážou stvořit zcela nový svět a potřebují k tomu jen tužku a vlastní fantazii. A my se tak díky jejich představivosti můžeme spolu s našimi dětmi ponořit do pohádkových příběhů, které v předvánočním čase ožívají půvabným kouzlem. Jeden takový příběh se začal tvořit na přelomu tisíciletí z pera dánské ilustrátorky Dorthe Mailil. Právě ona spolu se svým mužem Erikem stojí za značkou Maileg, díky které se zrodil vánoční skřítek Pixy, látková srnka Bambisobík s jedním očkem otevřeným a druhým zavřeným. Látková zvířátka tak dokonale vystihují sváteční atmosféru – napůl je to realita, napůl krásný sen. A ten právě teď může začít. 
Látková zvířátka Mailegsrnka Bambi, sob mega maxi, sobíkvlk.

Příběh první – Zrození značky Maileg 

Píše se rok 1996 a mladá dánská ilustrátorka Dorthe právě úspěšně ukončila studium na proslulé univerzitě Danmarks Designskole a chystá se vycestovat do Francie, kde pokračuje na kurzu ve škole Ecole d’art de Marseille. Dostatečně vzdělaná v oboru pracuje jako ilustrátorka, kterou ovšem o pouhé tři roky později potká obrovský úspěch. Spolu se svým mužem Erikem v roce 1999 zakládá značku Maileg, pro kterou jsou charakteristické pohádkové postavičky skřítků a zvířátek rozdělených do různých témat včetně těch vánočních. Zamilují si je všichni. Děti i dospělí. A milujeme je i my v Bella Rose, kde pro vás naši Maileg kolekci pečlivě vybíráme a hýčkáme. 
Dorthe a Erik Mailil – zakladatelé značky Maileg
Skřítci Pixy od Maileg promění Vánoce ve svátky s kouzelnou atmosférou.

Příběh druhý – Kouzelné adventní překvapení

Malá Lili se ráno probudila a přemýšlela, že dnešní den bude jako každý jiný. Vstane, umyje se, oblékne, nasnídá a vyrazí do školy. Nijak zvlášť se na každodenní povinnosti netěšila a tak zrovna nevstávala s dobrou náladou. To se ale změnilo v okamžiku, kdy rozsvítila v pokojíčku a uviděla na zdi velké překvapení – látkový adventní kalendář ve tvaru domečku. Dneska je přece 1. prosince, uvědomila si s radostí, a šla se podívat, co se skrývá v prvním okénku. Našla v něm krásnou plechovou krabičku ve tvaru srdíčka, ve kterém byl schovaný její oblíbený bonbónek. Teď už bude každé ráno až do Vánoc úžasné, těšila se holčička a běžela do kuchyně obejmout maminku, aby se s ní podělila o radost z krásného překvapení. 

Látkový adventní kalendář

Příběh třetí – Srdečné vánoční pozdravy

„Běž nahoru, podívám se ještě do schránky,“ řekla maminka malé Lili, když se vracely domů ze školy. Žádnou zvláštní poštu nečekala, ale pro jistotu chtěla schránku zkontrolovat. Mezi reklamními letáky našla bílou obálku, kterou doma s Lili otevřely. Bylo v ní krásné vánoční přání se Santou, které jim poslala rodinná přítelkyně. Lili přáníčko vystavila v pokojíčku a rozhodla se, že spolu s maminkou letos pošlou co nejvíc pohledů a balíčků, aby ostatním udělaly stejnou radost. Vybraly si třeba dárkové přání Bambi nebo Set vánočních kartiček s motivem perníčku a skřítka a bílé obálky zkrášlily pomocí designové samolepící pásky. A pak už se jen těšily na radost v očích svých blízkých. 

 Vánoční přání se Santou, Foto: ElMueble

Příběh čtvrtý – Předvánoční workshopy

Kluci pomocí větviček a srdíček zdobí krb, holčičky zase stromeček. Pak se všichni přesunou do kuchyně, kde pomáhají mamince péct cukroví a další vánoční sladkosti. A kreativnímu zdobení se věnují i ve svých pokojíčcích, který dekorují do vánoční atmosféry. Dům v téhle španělské rodině, která miluje skandinávských styl, se během svátečních příprav zkrátka mění na sérii malých workshopů. Příjemnou vánoční náladu tady pomáhají vytvářet hračky, dekorace a balící papíry dánské značky Maileg

Vánoce s Maileg, foto: ElMueble

Příběh pátý – Kouzelný skřítek Pixy


V jednom z kapsiček látkového kalendáře našla malá Lili i skřítka Pixyho. Měl roztomilou červenou čepici, pruhovanou šálu a vesele se na ni usmíval. Hrála si s ním na čajový dýchánek, ukazovala mu svoje hračky, a když se šla dívat na pohádky, vzala ho na klín, aby o nic nepřišel. A když šla spinkat, posadila ho na okno a popřála mu dobrou noc. Pixy se ale jít spát nechystal. Vydal se totiž na cestu do dětských snů, které byly plné dobrodružství. Každou noc až do Štědrého dne jim totiž vypráví vánoční příběhy, které se po zavření dětských očí mění v ty nejkrásnější sny. 

Rodina vánočních skřítků Pixy od Maileg
Přejeme vám, ať o letošních Vánocích prožijete pohádkově krásné příběhy. 
Iri & tým Bella Rose

Líbil se vám článek?
Sdílejte ho s přáteli!